Tippukivitapaus tarjoaa sanailottelua Ruskon kesässä

Tippukivitapaus
Tippukivitapaus. Kuva: Ruskon kesäteatteri.

TEATTERI. Ruskon kesäteatterissa saa ensi-iltansa sunnuntaina 2. kesäkuuta Tippukivitapaus. Helsingin Kansallisteatterin suurella näyttämöllä marraskuussa 2017 kantaesityksen saanut Laura Ruohosen samannimiseen runoteokseen ja Anna-Mari Kähärän musiikkiin perustuva koko perheen musikaali nähdään Ruskolla Pauliina Saloniuksen ohjaamana.

Tekstissä ohjaajaa kiehtoo erityisesti se, että esitys on tehty tämän päivän lapsille.
– Näin Tippukivitapauksen Kansallisteatterissa viime vuonna ja se oli suorastaan vangitseva. Laura Ruohosen teksti ja Anna-Mari Kähärän musiikki tekivät ison vaikutuksen. Parasta näkemääni lastenteatteria! Oma kolmivuotiaanikin oli täysin lumoutunut ja en ole koskaan nähnyt lapsiyleisöä niin keskittyneenä katsomossa, Salonius kertoo.

Tippukivitapauksen myötä Salonius tekee paluun Ruskon kesäteatteriin välivuoden jälkeen.
– Ruskolla on ihan mahtava meininki ja tyypit! Täällä tehdään teatteria intohimoisesti ja täydestä sydämestä! Täällä myös yhteisöllisyys korostuu kun mukana on koko pitäjä ja tekijöitä miltei vauvasta vaariin, kehuu ohjaaja.

Saloniuksen mukaan esityksen suurimmat haasteet ovat laulullisia, ei niinkään kielellisiä.
– Juurikin tuo kieli ja verbaalinen ilotulitus ovat Tippukivitapauksen parasta antia! Näytelmän musiikki on mielettömän hienoa ja suurimmat haasteet, mutta haasteet on tehty voitettaviksi ja meillä on parhaat ammattilaiset harrastajanäyttelijöiden tukena, hän kiittelee.

Näytelmässä on tuttuja tekijöitä Ruskolta ja vierailijoita myös alueen muista teattereista. Rooleissa nähdään Iida Blomqvist, Julius Kalliokoski, Pirkko Toivonen, Aava Aaltonen, Mimosa Ahde, Eikku Haahti, Kristiina Koljonen, Sanni Huhtala, Mikko Jäästö, Emilia Mäkilä, Alma Pajunen, Hannu Pajunen, Anni Rantala, Riitta Sahla, Vili Suonpää ja Jade Vainio.

Katariina Mäkinen-Önsoy