Suomalaisia kansansävelmiä Raision kirkossa

RAISIO. Helatorstain messua vietetään Raision kirkossa Kansanlaulukirkkona 30. toukokuuta kello 10. Kansanlaulumessussa virsien tilalla lauletaan perinteisiä suomalaisia kansansävelmiä Anna-Mari Kaskisen uusin sanoituksin. Mukana on monille jo kansakouluajoilta tuttuja säveliä kuten Kotimaani ompi Suomi, Täällä Pohjantähden alla, Tuonne taakse metsämaan, Tääl´ yksinäni laulelen, Arvon mekin ansaitsemme, Kamanat kohottukohot, Saunavihdat, Tein minä pillin pajupuusta ja On suuri sun rantas autius.

Kansanlaulukirkko on suosittu eri puolilla Suomea ja myös Raisiossa se on aiemminkin kerännyt runsaasti väkeä kirkkoon laulamaan tuttuja lauluja uudella tavalla.

Helatorstaita vietetään neljäkymmentä päivää pääsiäisen jälkeen Kristuksen taivaaseenastumisen muistoksi. Helatorstai liittyy pääsiäisen tapahtumiin siten, että Raamatun mukaan Jeesus näyttäytyi maan päällä ja opetti seuraajiaan ylösnousemuksensa jälkeen 40 päivän ajan, minkä päätteeksi Hän astui ylös taivaaseen. Kyseessä on virallinen pyhäpäivä niin Suomessa kuin monissa muissa maissa.