Harpin kiska palvelee tänä kesänä kolmessa polvessa

Harpin kiska
Harpin kiskan luukulla palvellaan tänä kesänä kolmessa polvessa. Takana Mikko ja Seppo Seppälä, edessä Elias ja Eemil Seppälä.

Harvaluodon kesäkioski aukeaa ja tuo mukanaan myös monenlaista ohjelmaa piskuiselle saarelle. Luvassa on ainakin Siisti biitsi -siivoustalkoot, koko perheen juhannusjuhlat ja jalkapalloturnaus.

Tiesitkö?

– Kaarinan Piikkiöön kuuluva Harvaluodon saari on pinta-alaltaan 9,2 neliökilometriä.
– Saarella asuu vakituisesti reilut 200 ihmistä ja lisäksi kesäasukkaita.
– Kunnan virkistysalueella on mm. yleinen uimaranta, sauna, kioski, grillikatos ja leirialue.
– Virkistysalueen yhteydessä on myös SF-Caravan Piikkiön hoitama caravan-alue.
– Harvaluotoseura järjestää vuosittain Harvaluotopäivän, jota tänä vuonna vietetään 20.7.

KAARINA. Piikkiön Harvaluodon saaren kunnanrannassa oleva kesäkioski aukeaa 3. kesäkuuta. Tänä vuonna ruoriin tarttuu parinkymmenen vuoden tauon jälkeen Harvaluodossa syntynyt ja siellä paljon kesiä viettänyt Seppo Seppälä.

– Aika ryteikkö tämä oli silloin 90-luvulla, kun viimeksi kioskia pidettiin. Sitten kunta ja seurat lähtivät yhteistyössä kehittämään koko aluetta. Leirialueen eteen tehtiin paljon töitä yhdessä, hän muistelee mielissään.

Hyvät muistot saaren yhteisöllisyydestä niin lapsuudessa kuin 90-luvulla saivat Seppälän palaamaan taas Harvaluotoon.

– Nyt minulla on kioskilla tarkoitus koota myös leikekirjaa Harvaluodon historiasta, jota voi sitten samalla lueskella, kun tulee kahville. Mun kanssa voi tulla juttelemaan omista muistoistaan, hän kannustaa. Erityisesti hän kaipaa entisiä sahan työntekijöitä ja asukkaita kertomaan muistoistaan.

Lisäksi hän toivoisi, että myös kaikki uudet piikkiöläiset ottaisivat paikan omakseen. Sauna ja kioski palvelevat uimarannan käyttäjiä päivittäin.

Tällä kertaa Seppälä on saanut projektiin mukaan myös kaksi seuraavaa sukupolvea: Sepon poika Mikko Seppälä ja tämän pojat Eemil ja Elias ovat koko kesän hänen apunaan. Toki talkoissa ovat mukana myös puolisot sen verran kun he omilta töiltään ehtivät.

Juhannuksena kunnanranta on kukkeimmillaan
Harpin kiska
Lauantaina 15. kesäkuuta Harvaluodossa on luvassa Siisti biitsi -siivoustalkoot.

Kioskin väki järjestää virkistysalueella myös tapahtumia saaren elävöittämiseksi. Lauantaina 15. kesäkuuta on luvassa Siisti biitsi -siivoustalkoot. Siisti biitsi on Pidä saaristo siistinä ry:n rantojensiivousohjelma, jonka tarkoituksena on siivota rantoja, kerätä tietoa Suomen rantojen roskaisuudesta ja mahdollistaa konkreettisen ympäristötyön ja hauskan ulkoilupäivän yhdistäminen. Tämän vuoden aikana Siisti biitsin puitteissa on kerätty rannoilta jo yli 60 000 roskaa. Siivoustalkoot pidetään kello 12–15 ja niiden päätteeksi Kaarinan kaupunki tarjoaa kaikille osallistujille maksuttoman saunavuoron.

Kun ranta on saatu siivottua juhlakuntoon, onkin aika siirtää katse kohti keskikesän juhlaa. Juhannusta vietetään kunnanrannassa myös talkoohengessä. Juhannusaattona talkoiden kohteena on juhannussalko, jonka valmistuttua on luvassa perinteisiä laululeikkejä sen ympärillä. Lisäksi uidaan, lauletaan yhteislauluja ja nautitaan lasten bändin konsertista. Myös tanssimusiikkia suunnitellaan. Sauna ja kiska ovat auki koko yöttömän yön. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Harrastefutista luonnonnurmella

Kunnan rannassa järjestetään myös Luoto Cup -jalkapalloturnaus 29. kesäkuuta Mikko Seppälän johdolla.

– Kesällä 2016 järjestimme isän kanssa Harpissa piikkiöläisen juniorivalmentajan Erkki Ojalan muistoa kunnioittavan jalkapalloturnauksen. Sen jälkeen monet ovat kyselleet, voisiko Harvaluodossa pelata uudelleen. Nyt kun olemme täällä jo valmiiksi, päätimme laittaa taas turnauksen pystyyn, hän kertoo.

Turnauksen jälkeen on luvassa vielä saunomista, uimista ja jalkapalloaiheiset sitsit: akateeminen pöytäjuhla, jossa syödään kolme ruokalajia ja lauletaan juomalauluja – tällä kertaa jalkapalloteemalla.

TSS