Merihenkinen tapahtuma muistuttaa vastuullisesta veneilystä

Pax Navis 2019 kutsuu merirauhan julistukseen Ruissalon Tapahtumatelakalle.

Saaristomeren suojelussa osansa tekee myös Pax Navis -tapahtuma 23. toukokuuta. Kuva viimevuotisesta tapahtumasta.

 

Pax Navis -ohjelma 23. toukokuuta:

16.00- Forum Marinumin opastetut kiertokävelyt telakalla olevalla Sigyn-aluksella

17.15, 17.45 ja 18.15 Mikaelinseurakunta: meriaiheinen muskarituokio. Non-stop meriaiheinen askartelupiste.

17.00-17.30 Kesärauha festivaali: uutta kotimaista folkia esittävän laulaja-lauluntekijä Ylva Harun

17.30 Mikaelinseurakunta, Kirkkoherra Jouni Lehikoinen, merirauhan julistus, utlysningen av havsfreden

17.40 Jazz City Turku, musiikkiesitys

17.50 Varsinais- Suomen ELY keskus, Janne Suomela, Saaristomeren tila

18.00-18.30 Archipelago Sea Jazz Orchestra, kotimaisten huippuartistien tähdittämä orkesteri esiintyy nyt ensimmäistä kertaa: Verneri Pohjola – trumpetti, Jussi Fredriksson – piano, Jori Huhtala – basso, Markku Ounaskari – rummut

18.45 Mikaelinseurakunta: iltasatu ja –hartaus

18.30-20.00 Paavo Nurmi Games & Remeo, roskakävely

Mukana menossa myös Itämeren ja saariston ystävä Ville Viking

TAPAHTUMAT. Saaristomeren portilla, Ruissalossa, järjestetään jo kolmatta kertaa Pax Navis -tapahtuma Itämeren suojelun ja vastuullisen vesillä liikkumisen nimissä. Koko perheelle sopivaan tapahtumaan voi saapua veneellä, mutta myös maitse.

Pax Navis järjestetään torstaina 23. toukokuuta kello 17–20. Tapahtumapaikkana toimii monipuolinen ja vauhdilla kehittyvä Ruissalon Tapahtumatelakka, joka on läheisestä sijainnistaan huolimatta vielä uusi paikka monelle turkulaisellekin.

Pax Navis –tapahtuma on luonteeltaan merihenkinen, rento ja informatiivinen, lapsille ja aikuisille sopiva kohde. Ohjelmaan sisältyy muun muassa toiminnan, veneiden ja laivojen esittelyä sekä elävää musiikkia. Ruissalon Tapahtumatelakan pizzeria on auki.

Rauha ja veneily

Itse merirauhanjulistus keskittyy huoleen meren tilasta, vastuulliseen veneilyyn ja turvallisuuteen. Julistus kestää muutaman minuutin. Tapahtuman tavoitteena on synnyttää perinne veneilijöiden kokoontumisesta, johon voi osallistua myös ilman venettä. Sisäänpääsy ja laituripaikka ovat ilmaisia, mutta tilaa on rajoitetusti.

Tapahtuman vastaavat järjestäjät ovat Itämerihaaste, Turun Mikaelinseurakunta ja Ruissalon Tapahtumatelakka. Lisäksi mukana on lähes 30 kumppania, jotka ovat talkoohengessä mukana toteuttamassa tapahtumaa. Tapahtuman nimi, Pax Navis, on latinaa ja viittaa rauhaan ja veneilyyn.

Seutusanomat-lehtiperhe on tapahtuman mediayhteistyökumppani.

Pax Navis on osa Turun kaupungin Jokisataman avajaiset -tapahtumaa, 23.–26. toukokuuta. Tapahtuman kumppaneita ovat Saaristomeren Suojelurahasto, Turun kaupunki, Viking Line, Kajahdus Oy, Turun Seutusanomat,  Jazz City Turku, Suomen merimieskirkko, Pidä Saaristo Siistinä ry, Forum Marinum, Partiopurjehtijat, Lippukunta Mikaelin Sinikellot ja Mikaelin Siniset, Naantalin ja Turun meripelastusyhdistys, SPR:n Varsinais-Suomen piiri, Suomen Purjehdus ja Veneily, Airisto segelsällskap, Turun pursiseura, Saaristomeren kansallispuisto, Sirokoru, Paavo Nurmi Games, Varsinais-Suomen ELY -keskus, Turun seudun sukeltajat, Turun Filharmoninen orkesteri, Kesärauha festivaali, Suomen majakkaseura ja Remeo.