Littoistenjärveä kierretään taas joukolla

Kuva: Pentti Jäntti.

TAPAHTUMAT. Suosittu Littoistenjärven ympärijuoksu järjestetään nykymuotoisena jo yhdeksännen kerran ja ajankohta on torstaina 16. toukokuuta kello 18.30. Tapahtuma sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille.

Osallistujien määrä on vuosittain vaihdellut 130:n ja 200:n välillä. Reitti kiertää ympäri luonnonkauniin Littoistenjärven ja sen pituus on noin 8,5 kilomeriä. Lähtö- ja maalipaikat ovat Littoisten Tehtaan kentällä.

Suositun tapahtuman järjestävät yhteisprojektina LC Littoinen, Littoisten Työväen Urheilijat, Liedon Eränkävijät ja Turun Työpaikkaliikunta – TUPI. Mukana on myös Liedon SPR.  Kullakin järjestelyihin osallistuvalla on oma roolinsa ja yhteistoiminta on sujunut saumattomasti. Kisan tuotot käytetään nuorisotyöhön.

Viime vuoden voittaja oli Matti Rauma ajalla 27.47. Noin 100 järven kiertäjää alitti tunnin rajan ja arviolta kolmasosa matkaan lähtijöistä taivalsi matkan kävellen.

Timo Nummelin ampuu lähtölaukauksen kello 18.30. Ennen lähtöä kannattaa osallistua Sirpa Ylikylän ohjaamaan alkulämmittelyyn, joka alkaa kello 18.