LC Littoinen vietti 50-vuotisjuhliaan

Yksi lahjoitusten saajista oli Littoisten Pirtapiiat. Kuva: Pentti Jäntti.

KAARINA. Kaarinassa toimiva LC Littoinen vietti lauantaina 27. huhtikuuta merkkipäiväänsä uudessa Kaarina-talossa. Viidenkymmenen vieraan joukossa oli sekä onnittelijoita että lahjoitusten vastaanottajia. Klubi on tullut tunnetuksi monista aktiviteeteistään, kuten Littoistenjärven jäänpaksuuden arvauskilpailu, Takakonttikirppis, kuvateos Littoinen sanoin ja kuvin ja kumppanien kanssa yhdessä järjestettävä Littoistenjärven ympärijuoksu. Kaikkien näiden aktiviteettien tavoitteena on kerätä varoja, jotka jaetaan avustuksina pääasiassa nuorison hyväksi.

Tilaisuudessa jaettiin lahjoituksia seuraaville organisaatioille: Kaarinan Kehitysvammaisten Tuki ry., Kaarinan Taitoluistelijat, Littoisten Työväen Urheilijat, Littoisten Pirtapiiat, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Littoisten osasto, Mustavuoren Sissit, SPR Kaarina ja KaMu-kuorot. Yhteensä lahjoitusten määrä oli useita tuhansia euroja. Näiden nyt jaettujen lahjoitusten lisäksi klubi jakaa vuosittain stipendejä koululaisille ja joululahjapaketteja vähävaraisille perheille.

LC Littoisella on erityisen aktiivinen kevät menossa. Merkkipäivän jälkeen vuorossa ovat toukokuussa taas Takakonttikirppis ja Littoistenjärven ympärijuoksu. Metsämäessä järjestettävä kirppis kerää ostajia ja myyjiä Turun ympäristöstä. Luonnonkauniin Littoistenjärven kiertää vuosittain 150-200 osallistujaa joko juosten, hölkäten tai kävellen.

Klubi toimii myös aloitteentekijänä ja koordinaattorina koko maan kattavassa sydäniskurihankkeessa. Klubi on haastanut kaikki Suomen klubit lahjoittamaan sydäniskureita (defibrillaattori) omalla alueellaan. Tavoitteena on jopa tuhannen sydäniskurin lahjoittaminen.

Pentti Jäntti