K-Supermarket Paimioon avautui sähköautojen latausasema

K-ryhmä on avannut tänään torstaina 2.5. uuden sähköautojen latausaseman K-Supermarket Paimion yhteyteen. Latausasemalla voi ladata sähköautoaan kahdella pikalatauspisteellä ja neljällä peruslatauspisteellä. K-ryhmän pikalatauspisteet ovat maksullisia, mutta peruslatauspisteet säilyvät maksuttomina. K-Lataus-asemilta ladattava sähkö on aina uusiutuvaa.

PAIMIO. Uusi sähköautojen latausasema löytyy 2. toukokuuta alkaen K-Supermarket Paimion edustalta.
– Olemme saaneet vähitellen viime kesästä lähtien koko kaupan päivitettyä 2020-luvulle, ja uusi sähköautojen latausasema on tälle työlle luontevaa jatkumoa. Nyt voimme tarjota paimiolaisille entistäkin paremmat palvelut saman katon alla ja mahdollistaa samalla asiakkaillemme ekologisempia liikkumistapoja. Haluamme olla mukana etujoukoissa siinä porukassa, jossa mietitään kaupalle uusia tapoja kantaa vastuuta, sanoo K-Supermarket Paimion kauppias Hannu Viitanen.

Lataaminen K-ryhmän pikalatauspisteillä on 2. toukokuuta alkaen maksullista. Peruslatauspisteillä lataaminen sen sijaan säilyy rekisteröityneille asiakkaille maksuttomana. Sähköauton lataaminen aloitetaan joko K-Lataus-mobiilisovelluksella tai erikseen tilattavalla K-Lataus-tunnisteella.

K-Supermarket Paimion latausasema liittyy osaksi K-ryhmän valtakunnallista sähköautojen latausverkostoa, jota rakennetaan parhaillaan eri puolille Suomea. Tavoitteena on, että vuoden loppuun mennessä K-ryhmällä on jo lähes 400 latauspistettä yli 70 K-kaupan yhteydessä. Jokapäiväisten kulkureittien varrella sijaitseva latausverkosto helpottaa sähköautoilijoiden arkea ja madaltaa kynnystä sähköauton hankkimiseen, kun lataustarpeet voi täyttää jopa kauppareissun aikana.
– Asiakkaat ovat ottaneet palvelumme omakseen, ja näyttää siltä, että sähköautoilu on tulossa vakavasti otettavaksi vaihtoehdoksi yhä useammalle. Eri puolilla Suomea sijaitsevilla latausasemillamme on satoja latauksia päivittäin. Keskimääräinen lataaja viipyy latausasemalla puolesta tunnista tuntiin, kuvailee K-ryhmän autokaupan uusista liiketoiminnoista ja latausverkostosta vastaava johtaja Heikki Ahdekivi.

Peruslatauspisteillä voi ladata sähköautoaan tyypin 2 mukaisesta pistorasiasta, johon oman ajoneuvon latauskaapeli kytketään. Pikalatauslaitteista puolestaan löytyy sekä CCS Combo- ja CHAdeMo-latausliitin.