Koroisten Kevätpäivillä elävää kulttuuria ja ekologiaa kaikenikäisille

Koroisten kevätpäivät. Kuva: Terhi Arell.

Kevätpäivillä Anton Nordqvist opastaa Koroisten permakulttuuriseen toimintaan, ja Suomen Agrometsän Niklas Kjellman kertoo arvosienten viljelystä ja näyttää, kuinka koivuun ympätään pakuria. 

TAPAHTUMAT. Elävän kulttuurin Koroinen ry järjestää Kevätpäivät 18.–19. toukokuuta. Ohjelmaa osoitteessa Koroistentie 2 on luvassa lauantaina kello 11–22 ja sunnuntaina kello 11–17. Päivät sisältävät monipuolisen kattauksen kulttuuria, historiaa, musiikkia, ruokaa, teatteria ja kädentaitoja.

Perinnetaitoihin pääsee tutustumaan ammattiopisto Livian opiskelijoiden, Helbe Pajarin ja värjäyskerho Mataran opastuksessa. Feeniks-koulu järjestää lapsille kasvomaalausta ja tarinankerrontaa ja koulun opettajat ovat myös tavattavissa infopisteellä. Iltapäivisin voi vapaasti kokeilla jonglöörausta ja muita sirkustemppuja erilaisilla välineillä Oliver Ewartin opastuksella. Molempina päivinä järjestetään Denivan Costa de Liman ohjaamat capoeiratyöpajat. Risto-Matti Rantanen tarjoaa myös viikonlopun ajan ilmaisia intuitiivisia hoitoja.

Musiikkia tarjoavat lauantaina Guimbalax, Dixie Trixie, Joonas Hauveli & Rytmi-Rengit, Toni Hautamäki & Ydinrauha, sekä Farah, ja sunnuntaina muun muassa Piispa Henrikin Surmavirsi sekä Amira. Lauantaina Barbienukketeatteri esittää toiveuusintana näytelmän Ken kulkee savisissa saappaissa kello 14.30. Sunnuntaina Katja Junnila ja Hannu Virtanen kierrättävät yleisöä kulttuurihistoriallisella kierroksella ja kertovat alueen merkityksestä Suomen kirkkohistorialle.

Viikonlopun aikana tutustutaan myös Koroisten tilan permakulttuuriprojektiin Anton Nordqvistin johdolla. Koroinen valittiin Suomen ensimmäiseksi LAND-verkoston permakulttuurikeskukseksi. LAND-verkosto on kansainvälinen permakulttuuristen malli- ja opetustilojen kokonaisuus, joka tarjoaa mahdollisuuden päästä oppimaan ja kokemaan permakulttuuria käytännössä. Suomessa LAND-verkostoa koordinoi Suomen permakulttuuriyhdistys

Tapahtumassa kerrotaan Koroisten yhteisöllisestä peltohankkeesta ja sään salliessa kylvetään peltoon kuitupellavaa. Lisäksi talkoillaan yhdessä puutarhassa ja työpajoissa yleisö voi esimerkiksi pelata permakulttuuriaiheista peliä sekä tutustua läheltä mehiläispesän toimintaan. Suomen Agrometsän Niklas Kjellman tulee kertomaan arvosienten viljelystä ja näyttää, kuinka koivuun ympätään pakuria. Kahvilassa on myytävänä kasvis-luomuruokaa ja virvokkeita.