Turun Seutusanomat yhteistyöhön Palloliiton kanssa

Turun Seutusanomia julkaisevan ML-Mediat Oy:n toimitusjohtaja Mika Leinonen ja Palloliiton Länsi-Suomen piirin piirijohtaja Jouni Koivuniemi sopivat yhteistyöstä Kolmosen Kuukauden Otteluiden järjestämisestä.

JALKAPALLO. Länsi-Suomen Kolmosen jalkapallo-ottelut ovat koko kauden ajan näkyvästi esillä Turun Seutusanomissa. Palloliiton kanssa solmittu sopimus takaa paikallisen jalkapallon medianäkyvyyden lehdissämme ja verkkolehdessä. Kuukauden Ottelut näkyvät Turun Seutusanomien nettisivuilla suorina lähetyksinä.

Länsi-Suomen piirin Kolmonen eli perinteisesti nimettynä kolmosdivari on erittäin suosittu ja hyvänä pidetty sarja. Sarjassa pelaa 14 joukkuetta.

Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin piirijohtaja Jouni Koivuniemi kertoo, että Kolmosta on määrätietoisesti kehitetty, ja yhteistyö Turun Seutusanomien kanssa on osa sarjan näkyvyyden kohottamista.

– Kuukauden Ottelu lanseerattiin viime vuonna, ja tälle kaudelle sitä on kehitetty edelleen. Tällä kaudella pidämme huolen, että Kuukauden Ottelut valitaan huolellisesti – niin, että valintana on aina kierroksen mielenkiintoisin ottelu, kertoo Koivuniemi.

Paikallisderby

ensimmäinen valinta

Valinta ensimmäiseksi Kuukauden Otteluksi on takuulla mielenkiintoinen, 25. huhtikuuta pelattava Paimion Haka – Peimari United. Kyseessä on paimiolaisten ja sauvolaisten hurja paikallisderby, joten odotettavissa on paikallispeliin kuuluvasti hurjaa taistelua, hieno tunnelma ja äänekäs yleisö.

– Odotan tähän otteluun viittäsataa katsojaa paikan päälle. Luvassa on varmasti huikea ottelu, maalailee Koivuniemi.

Vaikka Kolmosta on pidetty jo usean vuoden ajan erityisen hyvänä Palloliiton sarjana – onhan se Länsi-Suomen piirin korkein sarja eli tietynlainen piirin ”mestaruussarja”, mutta Kuukauden Ottelun lisääminen on edelleen lisännyt sarjan kiinnostavuutta.

– Olen tehnyt tätä työtä 25 vuotta, ja mistään en ole koskaan saanut yhtä paljon kiitosta kuin Kolmosen Kuukauden Ottelusta. Tämä on aivan mahtava lisä sarjan kiinnostavuuteen, ja siksi iloitsenkin yhteistyöstämme Turun Seutusanomien kanssa, kertoo Koivuniemi.

Turun Seutusanomat seuraa Kolmosta muutenkin kuin Kuukauden Ottelun live-lähetysten merkeissä. Julkaisemme verkkolehdessämme ennakkoarviot Kuukauden Otteluista ja pelin jälkeen raportoimme luonnollisesti, mitä pelissä on tapahtunut. Kuukauden Ottelu näkyy isosti myös printtilehdessämme.

Niinikään kerromme säännöllisesti sarjatilanteesta ja teemme poimintoja muistakin kuin Kuukauden Otteluista. Pidämme siis Kolmosen medianäkyvyydestä hyvää huolta.

Osallistumme Kuukauden Otteluun myös niin, että palkitsemme ottelutapahtumassa ottelun Yritteliäimmän Pelaajan.

Paikallista

väriä

Länsi-Suomen Kolmosen joukkueet ovat hyvä kattaus Turun alueelta. Sarjassa on ainoastaan yksi joukkue Varsinais-Suomen ulkopuolelta, Toejoen Veikot Porista.

Muut sarjan joukkueet ovat Turun Pallokerho, PIF Paraisilta, Jyrkkälän Tykit Turusta, Maskun Palloseura, FC Inter 2, FC Åland, JIK Jomalasta, Peimari United, Someron Voima, Salon Vilpas, Åbo IFK, Paimion Haka ja Raisio Futis.

Sarja alkoi torstaina 4. huhtikuuta ja kestää aina 12. lokakuuta asti.

– Yksi syy sarjan suosioon on pitkä kausi. Suomessa kausi on olosuhteiden vuoksi lyhyt, mutta olemme halunneet toteuttaa seurojen toiveita ja pitää Kolmosen kauden mahdollisimman pitkänä. Talven harjoittelukausi on niin pitkä, että on mukava, kun joukkueet pääsevät näyttämään taitojaan mahdollisimman paljon, kertoo Koivuniemi.