Katseet kohtaavat Kaarina-talolla

Kaarinan Taideyhdistyksen varapuheenjohtaja Riitta Nylander (vas.) ja puheenjohtaja Gisela Ruotsalainen Katseet kohtaavat -näyttelyn avajaisissa 2. huhtikuuta. Kuvat: Ragip Önsoy.

KAARINA. Kaarina-talon ensimmäisestä kerroksesta löytyy ajalla 2.–29. huhtikuuta Kaarinan Taideyhdistyksen Katseet kohtaavat -kevätnäyttely.
– Tähän näyttelyyn olemme koonneet henkilökuvia, joita jäsenemme ovat toteuttaneet eri tekniikoin öljyväreistä ja akvarelleista grafiikkaan ja keramiikkaan. Kaikki työt pääsevät näytille, eli emme kuratoi niitä erikseen. Ainoastaan vaatimuksena oli, että työt liittyvät aiheeseen ja ovat uusia, Kaarinan Taideyhdistyksen puheenjohtaja
Gisela Ruotsalainen sanoo.

Katseet kohtaavat -näyttely Kaarina-talolla.

Kevätnäyttelystä on muodostunut yhdistyksen vuoden päätapahtuma.
– Toki jäsenemme järjestävät ahkerasti myös yksityisnäyttelyjä. Seuraavan pidämme yhdessä Margit Hirvosen kanssa Brinkhallin kartanon kahvilassa heinäkuussa, Kaarinan Taideyhdistyksen varapuheenjohtaja
Riitta Nylander kertoo.

Viime vuosien toimintaan ovat vakiintuneet taidekurssit 2–3 kertaa vuodessa. Lapsille osoitettuja kursseja on pidetty niin ikään kaksi vuodessa. Opettajina ovat toimineet muun muassa kuvataiteilijat Elina Ruohonen, Mika Törönen, Jorma Hyttinen, Tarja Orvokki Virtanen, Seija Sainio ja Mervi Patala. Lisäksi ilman opettajaa pidettäviä maalaustilaisuuksia on 2–4 kertaa vuodessa.
– Lisäksi Konstrundanin aikaan olemme pitäneet Koriston Tallissa avoimien ovien tapahtumaa, jossa vierailijat ovat saaneet kokeilla värejä ja välineitä opastuksellamme, Ruotsalainen lisää.

Virkeällä taideyhdistyksellä on toimintaa vuoden ympäri.
– Erityisen mielenkiintoinen kaikille avoin tilaisuus on tulossa 21. marraskuuta, jolloin Schjerfbeck-asiantuntija ja Villa Gyllenbergin pääopas Sue Cedercreutz-Suhonen saapuu Kaarina-taloon esitelmöimään Helene Schjerfbeckin elämästä, taiteesta ja malleista, vinkkaa Nylander.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Kaarina-talon toisessa kerroksessa on esillä samaan aikaan Niemenkulman koulun oppilastöiden näyttely.