Kaarinan kaupunginkirjaston Kirjava Kettu -palkinto Jukka-Pekka Palviaiselle

Raumalaislähtöinen Jukka-Pekka Palviainen saapuu vastaanottamaan palkintoaan ja tapaamaan lukijoitaan Kaarina-talossa järjestettävään Kirjava Kettu-juhlaan 24. huhtikuuta.

Kaarina-talossa juhlitaan keskiviikkona 24.4. kello 18 Kirjava Kettu -palkinnon Virityksiä-nuortenkirjallaan voittanutta Jukka-Pekka Palviaista.

Jukka-Pekka Palviaisen Virityksiä (Karisto).

KIRJALLISUUS. ”Paras kirja forever!” ”Jännittävä tarina.” ”Kirja oli hyvä ja jaksoi lukea loppuun.” ”Kirja oli super hyvä.” ”Se on kiva ja sopivan jännittävä kirja!” Näin vuolaasti kehuivat nuoret lukijat viime vuonna ilmestynyttä Virityksiä-nuortenkirjaa.

Kaarinan kaupunginkirjaston Kirjava Kettu -äänestykseen osallistui tänä vuonna yli 120 lasta ja nuorta, minkä lisäksi 15 koululaisen raati luki kaikki ehdolla olleet kirjat ja valitsi suosikkinsa. Virityksiä-kirjan takaa löytyy raumalaislähtöinen Jukka-Pekka Palviainen, joka saapuu vastaanottamaan palkintoaan ja tapaamaan lukijoitaan Kaarina-talossa järjestettävään Kirjava Kettu-juhlaan 24. huhtikuuta kello 18. Juhlassa koululaisraati pääsee haastattelemaan kirjailijaa ja tämän lisäksi illan aikana on luvassa yllätysohjelmaa ja tarjoilua.

Kirjava Kettu on Kaarinan kaupunginkirjaston myöntämä palkinto lounaissuomalaisen kirjailijan lasten- tai nuortenkirjalle. Tämänvuotiset ehdokkaat olivat Marjut Brunilan Immu ja torninvartijat (Myllylahti), Janne Mäkitalon Pääkallokiitäjät salaseuran jäljillä (Myllylahti), Reetta Niemelän Uljas ja surullinen Sandra (Otava), Jukka-Pekka Palviaisen Virityksiä (Karisto) sekä Aira Savisaaren Ponku, Peetu ja totuuskone (Karisto, yhdessä Mimmu Tihisen kanssa).

Kaarinalaiset lapset ja nuoret valitsivat palkinnon voittajan äänestyksessä, joka järjestettiin kirjastossa ja kouluissa. Äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan kirja-palkintoja.

Kirjava Kettu -palkinnon tavoitteena on tehdä paikallisia lasten- ja nuortenkirjailijoita tunnetuiksi. Aikaisempia palkittuja ovat: 2008 Merja ja Marvi Jalo, 2009 Kari Levola, 2010 Eppu Nuotio, 2012 Kirsti Ellilä, 2014 Magdalena Hai ja 2016 Roope Lipasti.