Viikonloppuna kisattiin muodostelmaluistelun SM-mitaleista

Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges voitokkaana

Juniorien vapaaohjelman palkintojenjako: Kultaa vei Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges ja seuraaville sijoille sijoittuivat Valley Bay Synchro ja Team Mystique. Kuvat: Topi Kanerva.

Turussa kisattiin viikonloppuna taitoluistelun Suomenmestaruudesta VG-62 järjestämänä. Maailman menestynein muodostelmaluistelumaa tarjosi runsaalle yleisölle myös loistavia MM-tason suorituksia.

TAITOLUISTELU. Naantalin VG-62 Taitoluistelun järjestämä muodostelmaluistelun SM-kilpailu käytiin 2.–3. maaliskuuta Gatorade Centerissä, Turussa. Kilpailusarjoina oli SM-noviisit, SM-juniorit ja SM-seniorit. VG-62 Taitoluistelun joukkueista olivat kisaamassa SM-juniorijoukkue Sun City Swing ja SM-noviisijoukkue Sun City Synchro.

Sunnuntaina luisteltiin Juniorien ja Seniorien vapaaluistelut, Junioreista voiton vei Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges ja Seniorisarjan voiton vei Helsinki Rockettes.

Paljon oli pelissä, SM-voiton lisäksi Seniorisarjan voittajajoukkue Helsinki Rockettes lunasti itselleen paikan MM-kisaan, jonne koko muodostelmaluistelukausi huipentuu. Maailmanmestaruuskisat pidetään Helsingissä 12.–14. huhtikuuta.

Muodostelmaluistelua on harrastettu Suomessa yli 30 vuotta. Suomalainen muodostelmaluistelu on pärjännyt maailmalla. Suomi on maailman menestynein muodostelmaluistelumaa yhdeksällä maailmanmestaruudella. Viimeisimpänä voittona maailmanmestaruus viime kaudelta, jolloin SM-seniorijoukkue Marigold IceUnity luisteli kultaa Tukholman MM-kilpailuissa.

Gatorade Centerissä Turussa oli paikalla paljon kannustavaa yleisöä. VG-62 lisäksi Suomen Taitoluisteluliitto oli mukana kisoissa ja Yle taltioi tapahtumasta koosteen Yle Areenaan.

Topi Kanerva

Kirjoittaja suorittaa työssäoppimisjaksoaan Turun Seutusanomissa.