Ulkomainonta sallittua 27.3. alkaen

Kuntaliiton suosituksena on, että ulkomainonta aloitetaan kunnan hallinnassa ja määräämisvallassa olevilla alueilla viikkoa ennen ennakkoäänestyksen aloittamista eli eduskuntavaaleissa 27.3.2019 ja EU-vaaleissa 8.5.2019.

VAALIT. Eduskuntavaalien ulkomainonnan saa aloittaa 27. maaliskuuta. Kunnat ovat toimittaneet puolueille vaalimainonnan ohjekirjeen, josta selviää ulkomainonnan säännöt.

Kaarinan kaupungissa vaalimainoskehikot sijoitetaan kaupunginhallituksen päättämiin paikkoihin, joita ovat ABC asema Ravattulassa, Piispanristin Prisma, Littoisten asemaa vastapäätä, Oskarinaukio, Kesämäen kenttä, Saaristotien ja Puistotien risteys, kirkon parkkipaikka Voudinkadulla, Piikkiön keskuspuisto sekä Salvelansillan ja Toivonlinnan tien risteys.

Kustavin kunnan keskustassa torialueella on vaalimainoskehikot, joissa on varattu tilaa yhdelle julistepaikalle ehdolle asettanutta ryhmää kohden.

Liedon keskusvaalilautakunnan päätöksen mukaan ulkomainonta on sallittu Liedon kunnan luvanvaraisilla alueilla siten, että vaalimainostelineet ovat vaaleissa ehdokkaita asettaneiden ryhmien käytettävänä.

Maskussa telineet pystytetään Keskuskaarelle, Seikelään, Piuhalle Tanilantien ja Piuhantien risteykseen, Ruskontielle, Takapalttaan Maskun Hemmingin koulun kohdalle, Maskun kauppakeskukseen, Lemun Salen piha-alueelle, sekä Kiinteistö Oy Askaisten Hietarannan piha-alueelle.

Mynämäellä mainoskehikot sijoittuvat Keskuskadun ja Kirkkokadun risteykseen linja-autoaseman alueelle, Mietoisissa Kirkkotielle Tavastilan koulun kohdalle ja Pyheen torin alueelle sekä Karjalan paloaseman pihalle.

Naantalin kaupunki hoitaa keskitetysti eduskuntavaalien ulkomainonnan omistamillaan ja hallinnassaan olevilla alueilla sijoittamalla mainoskehikoita kaupungin alueelle. Vaalimainosten kiinnittäminen muualle kaupungin hallinnassa ja määräysvallassa oleville alueille on kielletty.

Nousiaisten kunta pystyttää Nummelle, Koljolaan ja Valpperiin vaalimainoskehikot ja varaa kehikoista mainostilan kullekin ehdokkaita asettaneelle ryhmälle.

Paimiossa ulkomainontapaikkoja ovat Sähköyhtiöntien–Jägerhornintien risteys, Vistantien–Vanhan Turuntien risteys, Lepolan tontti Vistantien puolelta, Vistantien–Välitien risteys, Iso-Iivarintien–Väinämöisentien risteys, Valkojantien–Terveyskeskuksentien risteys, Kevolantien–Maurizintien risteys sekä Alvar Aallon tien–Hanhijoentien risteys (Rotarypuisto).

Ruskon kunnan hallinnassa ja määräysvallassa olevilla alueilla vaalimainokset kiinnitetään kunnan pystyttämiin ulkomainostelineisiin, jotka sijoitetaan kunnan toimesta Ruskon kunnanosassa K-kaupan ja S-marketin piha-alueille, Lähteenmäkeen sekä Merttelän koulun risteykseen ja Vahdon kunnanosassa liikekeskuksen läheisyydessä olevalle tyhjälle tontille sekä Valkiavuoren ns. Kirkonseudun asemakaava-alueen sisäänmenotien risteykseen.

Sauvon kunta ei ole rajoittanut vaalimainontaa. Vaalimainostelineet laitetaan ohjeistuksen mukaan paikalle viikkoa ennen ennakkoäänestyksen alkua Sauvon torille ja Rantolaan.

Uudenkaupungin telineet ovat torin yläosassa, Käätyjärven toimintakeskuksen piha-alueella, Hiuntien ja Merilinnuntien kulmauksessa, Lokalahdella Erkontien ja Ahjolantien kulmauksessa, Pyhämaan entisen terveysaseman pihalla sekä Kalannin keskustassa Leijonapuiston edustalla. Muualla kaupungin asemakaava-alueilla ulkomainonta on kielletty.

Vehmaan kunnan tekninen toimi pystyttää vaalimainoskehikot lastulevypohjineen toiminta-aukiolle maanantain 25. maaliskuuta aikana.

Katariina Mäkinen-Önsoy