Raision Loimu taisteli voiton Ettasta

Ottelusarjan toinen näytös isketään Loimun kotikentällä

LENTOPALLO. Raision Loimu avasi lentopallon Mestaruusliigan pudotuspelit keskiviikkona Oulussa. Runkosarjassa 4. sijoittuneen Ettan ja 5. sijoittuneen Loimun ottelusarjasta on lupa odottaa tasaista taistelua, sillä runkosarjassa neljän ottelun voitot menivät tasan 2–2 kaikkien otteluiden päätyttyä kotivoittoihin. Loimu murskasi kauden kotivoittotaian ja varasti kotiedun oululaisilta 2–3 (25-18, 22-25. 22-25, 25-18 11-15) voitolla. Ottelusarjan toinen ottelu pelataan heti torstaina Oulussa. Kolmas ja mahdollisesti jo ratkaiseva ottelu isketään Raisiossa sunnuntaina.

Kuusi ottelua runkosajan lopussa putkeen hävinnyt Loimu sai ensimmäiseen play off -otteluun katastrofaalisen alun, kun päävalmentaja Christophe Achten joutui tuhlaamaan avauserän ensimmäisen aikalisänsä jo tilanteessa 4–0. Loimu ei saanut peliään auki oikein missään vaiheessa erää ja Etta veikin sen selvin numeroin Antti Ronkaisen johdolla. Ehkäpä ainoa avauserän ilonaihe raisiolaisittain oli Verneri Vetriön ensimmäinen esiintyminen tämän kauden Mestaruusliigassa. Hän tuli erän loppupuolella tuuraamaan hetkellisesti Esko Vuorista liberon tontilla.

Toinenkin erä alkoi Ettan vahvoilla otteilla, mutta Loimu onnistui nousemaan ensimmäisen kerran ottelussa johtoon tilanteessa 6–7, kun Bomba Marquez hyökkäsi pallon parkettiin kolmen metrin viivan takaa. Erän puolivälissä Loimu nousi hyvällä torjunta- ja puolustuspelaamisella jo 11–19 johtoasemaan. Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa kaivoi erän loppuun vaihtopenkiltä kentälle toisen polven latvialaislentopalloilija Markuss Cielavsin, joka sytyttikin isännät hurjaan takaa-ajoon. Oululaisyleisön pettymykseksi erä päättyi kuitenkin Viktor Lindbergin nelospaikan hyökkäykseen ja Ouluun matkustaneen kuuden Loimu-fanin juhliin.

Pitkän erätauon jälkeinen kolmas päättyi tasaisten vaiheiden jälkeen Loimun juhliin. Neljäs erä sen sijaan oli isäntien heiniä ja ottelusarjan ensimmäisen kiinnityksen ratkaisu siirtyi siis viidenteen erään. Neljännen erän lopussa Achten vaihtoi kentälle nuorisokaartiaan, joka sai näin ensikosketuksensa Mestaruusliigan pudotuspeleihin.

Tasainen viides erä näytti kallistuvan jo isännille, kun Loimun 7–8 johtoasema kääntyi keskirajan rikkomisen ja verkkonauhan ylittämisen myötä Ettan 9–8 johtoon. Loimu ei kuitenkaan lannistunut, vaan 9–9 tilanteessa syöttämään tullut Kasper Vuorinen johdatti syöttöputkellaan vieraat etumatkalle, joka kesti aina erän loppuun asti. Ottelun viimeisen pisteen Loimulle teki Joonas Jokela hyökkäysvirheellään.

– Haluaisin korostaa meidän taistelua. Ei nämä pleijarit kaadu tai nouse yhteen osa-alueeseen, vaan se on koko joukkueen hommaa. Tämän takia mä urheilen, tämä on ihan mahtava fiilis pelata tällaisia pelejä. Bomba on ollut yksi lajilegenda ja tuli vielä viimeistä vuotta tänne auttamaan meitä. Hän parantaa päivä päivältä ja meille on varmasti vielä paljon hyötyä hänestä, kommentoi hyvän ottelun pelannut Loimun passari Kasper Vuorinen.

Ottelun paras pistemies oli Ettan yleispelaaja Antti Ronkainen, joka teki 28 pistettä tehoin +18. Hakkuri Joonas Jokela tehtaili hänkin 23 pistettä. Loimusta hakkuri Bomba Marquez teki 19 ja runkosarjan lopun vaikeuksien jälkeen oman tasonsa löytänyt Viktor Lindberg 17 pistettä. Pablo Guzman teki 10 pistettä ilman yhtään virhettä. Loimu oli joukkueena koko ottelun ajan vastaanotossa Ettaa enemmän vaikeuksia, mutta torjunta- ja puolustuspelaamisessa vieraat taasen olivat isäntiä terävämpiä.

Ottelusarjan toinen näytös isketään Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa sunnuntaina 10. maaliskuuta kello 17.00.