Raision Loimu selkä seinää vasten

Kuva: Tuomas Pelto.

Puolivälierien neljäs kohtaaminen isketään maanantaina Raisiossa. Jos Loimu voittaa tuon kohtaamisen, viides puolivälierä käydään Oulussa. Ettan voittaessa sen sijaan oululaiset varmistavat paikkansa välierissä. 

LENTOPALLO. Loimu ja Etta lähtivät sunnuntaina puolivälierien kolmanteen osaotteluun 1–1 tasatilanteesta. Loimu aloitti ottelun vahvasti hyvässä pudotuspelihurmoksessa olleen kotiyleisön johdolla. Oranssipaidat johtivat jo 19–13, mutta sitten tapahtui jotain mikä muutti pelin kulun kertaheitolla. Etta nousi Eetu Pennasen syöttövuorolla rinnalle ja ohi.

Loimun vastaanotto oli vaikeuksissa, jotka jatkuivat avauserään lopusta ottelun loppuun asti. Ensimmäisen erän loppu ja toisen erän alku menivät Ettalle murskaavin 2–17 lukemin, kun vieraiden vire repäisi toisenkin erän jo tilanteeseen 1–5. Toinen erä jatkui loppuun asti Ettan vahvan torjunta- ja puolustuspelaamisen turvin vieraiden määrätessä pelin kulun. Pitkälle erätauolle siirryttiin vieraiden johtaessa 0–2.

Kolmannen erän alkukaan ei luvannut vielä hyvää Loimulle, kun Etta karkasi siinäkin jo 1–7 johtoon ennen kun isännät alkoivat hiljalleen heräilemään. Loimu nousi tasoihin tilanteessa 11–11, kun vaihdosta kentälle päässyt hakkuri Oskari Keskinen ja Tuomas Koppanen torjuivat Eetu Pennasen hyökkäyksen. Erän ratkaisutorjunnat nähtiin hetkeä myöhemmin, kun Koppanen torjui ensin Pennasen ja heti perään Antti Ronkaisen. Erän viimeisen niitin iski Keskinen ässäsyötön muodossa.

Loimun ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, kun neljäs erä lähti jälleen heti alusta kallistumaan vierasjoukkueelle. Loimu yritti neljännen erän lopussa hakea rytmimuutosta tuplavaihdollakin, mutta mikään ei sunnuntaina auttanut ja Etta torjui, puolusti ja hyökkäsi Loimun kumoon luvuin 1–3 (20–25, 18–25, 25–23, 18–25).

– Tänään oli vaikeaa. 19–13 tilanteessa avauserässä valot sammuivat. Meillä oli vaikeuksia päästä henkisesti siitä yli, kun erittäin hyvän alun jälkeen tuli vaikeuksia. Olen tyytyväinen että joukkue pystyi tulemaan takaisin ja ottamaan kolmannen erän. Meillä oli vaikeuksia ja Etta paransi läpi ottelun. Meidän pelaajat haluavat matkustaa pohjoiseen vielä. Meidän pitää voittaa huomenna täällä meidän kotisalissa, mikään ei ole muuttunut, käänsi Loimun päävalmentaja Christophe Achten katsettaan jo maanantain suuntaan.

Ottelun paras pistemies oli Antti Ronkainen, joka teki 21 pistettä. Ettan hakkuri Joonas Jokela teki yhden pisteen vähemmän. Vieraiden parhaan palkittiin kuitenkin puolivälierien parhaan ottelunsa pelannut Eetu Pennanen, joka teki 17 pistettä ja vastaanotti 68%:n tarkkuudella. Loimun paras pistemies oli Viktor Lindberg, joka teki 17 pistettä. Tuomas Koppasen 9 pistettä ilman virheitä oli Lindbergin ohella isäntien harvoja ilonaiheita kolmannessa ottelussa.

– Jos meinaa keväisin mennä pitkälle, niin käyrän pitää olla nouseva koko ajan. Me tehtiin tänään 20 hyökkäyspistettä tänään enemmän kuin Loimu. Meidän hyökkäysteho taisi olla sama kuin Loimun tappoprosentti. Pennasen Eetu nosti tason kahdesta edellisestä ottelusta aika huimasti. Ja samoin myös Joonas Jokela, mutta molemmat pystyvät parantamaan vielä, kommentoi Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa ottelun päätyttyä.

Puolivälierien neljäs kohtaaminen isketään maanantaina Raisiossa. Loimun on pakko voittaa tuo ottelu, jolloin ratkaisu siirtyy viidenteen otteluun Ouluun. Maanantain ottelun voittamalla Etta varmistaisi paikkansa välieriin.