Naantalinsalmen sillat korjataan

NAANTALI. Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Naantalissa maantiellä 189 sijaitsevien Naantalinsalmen siltojen korjaustyöt ensi viikolla. Korjaustyöt kestävät syyskuuhun saakka. Siltojen korjaustyön aikana väylän leveyttä joudutaan rajoittamaan 6,5 metriin. Lisäksi ruuhka-aikojen ulkopuolella liikennettä joudutaan rajoittamaan myös yhdelle 3,5 metriä leveälle kaistalle. Tällöin liikennettä ohjataan käsiohjauksella tai liikennevaloilla.

Liikenteen rajoittaminen yhdelle kaistalle tulee aiheuttamaan liikenteen jonoutumista. Tien nopeusrajoitus on alennettu 30 kilometriin tunnissa siltapaikan kohdalla koko työn ajaksi. Pahoittelemme korjaustöiden aiheuttamia haittoja tielläliikkujille.

Naantalinsalmen silloista uusitaan pintarakenteet, kaiteet, liikuntasaumojen kumit ja kuivatuslaitteet. Lisäksi korjataan muun muassa betonirakenteiden vauriot. Korjaustyöt aloitetaan ensi viikolla työmaan perustamisella. Töiden alkuvaiheessa liikenne rajoitetaan 6,5 metrin levyiselle ajoradalle sillan toisen reunakorjauksen ajaksi.

Pintarakenteiden korjaustöiden aikana liikenne joudutaan rajoittamaan 3,5 metriä leveälle kaistalle. Rajoitukset yhdelle kaistalle tehdään ruuhka-aikojen ulkopuolella ma–to kello 9–14, perjantaisin kello 9–13.30, arkiöinä su–pe kello 19–5, viikonloppuöinä pe–la kello 19–10 sekä la–su kello 18–10.

Muina kellonaikoina on aina oltava käytössä kaksi ajokaistaa. Vaikka keskiosan pintarakennetyöt tehdään hiljaisemman liikenteen aikaan, tulee rajoituksesta olemaan haittaa tielläliikkujille. Työmaan läpi kuljettaessa on noudatettava suurta varovaisuutta.

Siltojen korjaustyöt valmistuvat kokonaisuudessaan syyskuussa 2019. Maantiesillat ovat valmistuneet vuonna 1985 ja niiden pintarakenteet ovat tulleet peruskorjausikään. Liikennemäärä maantiellä 189 on noin 14 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Töiden kustannusarvio on noin 0,8 M€. Urakoitsijana hankkeessa toimii Oteran Oy.