Vuokrattavia juhlatarvikkeita moneen lähtöön

Ruskolainen Heidi Viljanen pyörittää HeVi Props -juhlatarvikevuokraamoa kotinsa autotallissa. Kuvat: Ragip Önsoy.

Juhlatarvikkeet lähtevät Ruskolta matkaan näppärästi vaikka ympäri maan, tällä hetkellä suurin osa HeVi Propsin vuokraajista on Turun seudulta.

JUHLAT. Ruskolaisella HeVi Props -juhlatarvikevuokraamolla on ystävänpäivänä 14. helmikuuta syytä juhlaan. Tasan kolme vuotta kyseisenä päivänä toiminnassa ollut yritys on yrittäjä Heidi Viljasen unelmien täyttymys.

– Vuoden 2016 ystävänpäivä meni siis iltamyöhään asti yrityksen perustamiseen liittyviä asioita hoitaessa. Tänä vuonna voidaan ehkä ottaa vähän rennommin, haukata palan leivosta ja nauttia, hymyilee Viljanen.

Kotinsa autotallissa HeVi Propsia pyörittävän Viljasen mukaan varsinaisia avoimia ovia suurelle yleisölle on hankala järjestää esittelytilojen niukkuuden vuoksi, mutta jotain mukavaa on juhlapäiväksi kehitteillä.

– Sosiaalisessa mediassa merkkipäivä tulee näkymään aivan varmasti, lupaa Viljanen.

Hiljalleen täyspäiväiseksi yrittäjäksi

Kuluvan vuoden alusta lähtien Viljanen on toiminut kokoaikaisena yrittäjänä muutaman sivutoimiyrittäjyysvuoden jälkeen.

– Perustin yrityksen hoitovapaan aikana, kun molemmat lapsemme olivat vielä vaippaikäisiä. Pari kuukautta myöhemmin olin jo takaisin työelämässä noin kolmen vuoden kotonaolon jälkeen. Viime syksystä alkaen olen tehnyt vähemmän tunteja työnantajalleni ja siten päässyt valmistautumaan kokoaikaiseen yrittäjyyteen, hän kertoo.

Heidin aviomies Ville Viljanen on yrittäjänä valokuvausalalla.

– Mahdollisuuksien mukaan olemme yhdistäneet aikataulumme ja työskentelemme yhdessä yritystemme puitteissa, Viljaset toteavat.

Idea yrityksen perustamiselle lähti pariskunnan yhteisistä osaamisalueista.

– Visuaalisen markkinoijan opintojeni ja perheessäni toimineen pitopalveluyrityksen kautta löytyi sekä kokemusta että tarvikkeita. Kun yhdistimme nämä mieheni osaamisalueisiin, saimme koottua varsinkin juhliin ja tapahtumiin sopivia tarvike- ja palvelukokonaisuuksia, he summaavat.

– Maassamme on paljon DIY-tekijöitä, jolloin juhlatarvikkeiden vuokraaminen koetaan vaivattomaksi vaihtoehdoksi, kun kaikkea ei tarvitse ostaa itselle. Meiltä saa tarvittaessa myös kokonaisvaltaisen paketin, suunnittelusta asennuksiin asti. Lisäksi tarvikkeita joko koristellaan ja tuunataan itse tai sitten me hoidamme sen asiakkaan puolesta, he jatkavat.

Vuokratarvikkeita juhlaan kuin juhlaan

HeVi Props vuokraa esimerkiksi niin vihkikaaria ja hääsohvia, saippuakuplakonetta kuin äänentoistokalustoa, esiintymislavaa ja videotykkiäkin. Erilaisia valoja on tarjolla sekä tunnelmaa luomaan kuin diskoonkin.

– Usvakoneen ja kylmäkaappien lisäksi vuokraamme myös astioita ja tarjoilutarvikkeita. Tavaraa siis on monenlaiseen tarpeeseen saatavilla. Vaikka häät ovatkin edelleen se suurin juhla, johon asiakkaamme panostavat, erilaiset teemapäivät niin yksityisten kuin yhdistysten ja yritysten keskuudessa ovat nostaneet suosiotaan, Heidi Viljanen sanoo.

Tällä hetkellä neliöt ovat tehokäytössä HeVi Propsin esittelytiloissa.

– Olemme koko ikämme asuneet Turun seudulla ja tänne Ruskoon oikein hyvin asettuneet. Vaikka me emme täältä muuttaisikaan, melko varmaa on, että HeVi Props muuttaa vielä isompiin tiloihin, Viljanen lisää.

Katariina Mäkinen-Önsoy