VG-62:n U13-joukkue saa vastustajan Ranskasta

Ranskan joukkue lentokentällä matkalla Suomeen. Kuva: Teija Gaultier.

Naantalin VG-62 U13 saa vastustajakseen Dragons de Rouen U13 Ranskasta torstaina 21. helmikuuta. Luvassa on paljon odotettu peli johon on valmistauduttu ahkerasti, ensisijaisesti kyseessä on kuitenkin uusi hieno kokemus molemmille joukkueille.

JÄÄKIEKKO. Naantalin VG-62 13-vuotiailla jääkiekkoilijoilla on jännittävä viikko. Torstaina 21. helmikuuta he saavat vastustajaksi Dragons de Rouen U13 Ranskasta. Ottelu pelataan Naantalin Aurinkoareenalla kello 17.50 alkaen. Molemmat joukkueet valmistautuvat ahkeralla treenillä, mutta Ranskan vierailijat ehtivät viikon mittaisella Suomi visiitillään myös tutustua suomalaisuuteen, ja paikallisiin aktiviteetteihin kuten avantouintiin.

Ranskasta sunnuntaina 17. helmikuuta Suomeen saapunut vuosina 2006–2007 syntyneiden 17 pelaajan joukkue Dragons de Rouen on ehtinyt jo nauttia Suomesta ja sen puitteista.

Dragons de Rouenin joukkueenjohtaja Teija Gaultier kertoo lasten olevan innoissaan, kun joka paikassa on jäätä. Heillä on kotimaassaan mahdollisuus harjoitella yhdessä jäähallissa, kun taas Naantalissa on kaksi jäähallia, Raisiossa on kaksi jäähallia, Turussa on useampi halli, ja ulkojäitäkin on useita joka kaupungissa.

– Keskiviikkona mennään avantouimaan. Saa nähdä, mitä mieltä lapset jäävedestä ovat, Gaultier naurahtaa.

Ottelu yhteistyön tulos

VG-62 ry on yhteisöllinen monilajiseura, joka tarjoaa lapsille ja nuorille monipuolisia liikunnan harrastusmahdollisuuksia. Ilman Naantalin kaupungin ja VG-62:n panosta tulevaa ottelua ei olisi voitu järjestää. VG-62 ry pyrkii myös kokoajan kehittämään toimintaansa ja tukemaan liikkujia.

– Naantalin kaupunki mahdollistaa hyvät puitteet harrastamiseen kahdessa eri jäähallissa Kuparivuorella. Jääkiekkojaoston tavoitteena on kerätä kevään aikana varainhankintana paikallisilta yrityksiltä varusterahastoa, jotta voimme tukea aloittelevia harrastajia varustehankinnoissa, kertoo VG-62:n jääkiekkojaoston uusi puheenjohtaja Pasi Vepsä.

Eroja pelitavoissa
Dragons de Rouenin joukkueenjohtaja Teija Gaultier (vas.), VG-62:n joukkueenjohtaja Sini Erjanti ja VG-62:n valmentaja Jukka Muli. Kuva: Topi Kanerva.

Torstaina VG-62 U13 pelaa ensimmäistä kertaa ulkomaalaista joukkuetta vastaan. Dragons de Rouen on sen sijaan ennenkin pelannut ulkomaalaisia vastaan, mutta nyt ensimmäistä kertaa niin, että kuulutukset eivät tule omalla kielellä.

Myös sääntöeroja on VG:n ja Dragons de Rouen välillä. Ranskassa 2006 syntyneiden kategoriassa ei vielä taklata toisia. Joukkue on kuitenkin valmistautunut eroihin, ja pelaajia on esimerkiksi valmennettu ottamaan taklauksia vastaan.

– Lapsille ottelu on tietysti iso juttu. Lähdemme huhtikuussa Ruotsiin pelaamaan, joten tämä on vähän myös valmistautumista siihen, kertoo VG-62 joukkueen valmentaja Jukka Muli.

 – Jääkiekko kun ei ole pelkästään joukkueen oma peli, vaan siinä on myös se vastustaja ja koko kiekkomaailma ympärillä, sitä olisi hyvä päästä näyttämään lapsille laajemmin, suunnittelee joukkueenjohtaja Sini Erjanti.

Topi Kanerva

Kirjoittaja suorittaa työssäoppimisjaksoaan Turun Seutusanomissa.