Sauvon uusi nuorisovaltuusto on valittu

Sauvon nuorisovaltuustossa vaikuttavat tällä kaudella Silja Lehtinen (vas.), Iida Katajainen, Julia Melander, Elena Vuorinen ja Aura Rantamäki. Kuva: Sauvon NuVa.

Sauvon nuorisovaltuuston puheenjohtaja Julia Melander on innoissaan alkaneesta kaudesta.

SAUVO. Sauvon nuorisovaltuuston (NuVa) uusi kausi pyörähti käyntiin tammikuun alussa. NuVa antaa mahdollisuuden saada nuorten asiat ja mielipiteet esille. NuVassa nuoret saavat vaikuttaa ja osallistua niin tapahtumiin kuin kunnan asioihin. NuVan tavoitteena on saada nuorten etu esille.

Kuluvan kauden puheenjohtajaksi valittiin Julia Melander, 14-vuotias nuorisovaltuutettu, joka haluaa olla mukana vaikuttamassa ja muistuttamassa nuorten asioista. Melander aloitti nuorisovaltuustossa vuonna 2018 ja jatkaa edelleen mielellään. Melanderille tärkeintä on saada nuorten ääni kuuluviin, myös muiden nuorten kuin nuorisovaltuutettujen. NuVa on vaikuttamisen kanava, jonka kautta kaikkien nuorten mielipiteet esitetään eteenpäin. NuVa järjestää esimerkiksi nuorille kyselyitä, sitä kautta kaikkia nuoria kuunnellaan.

– Virallisia kokouksia meillä on kerran kuukaudessa, mutta kokoonnumme kyllä lähes viikoittain esimerkiksi suunnittelemaan tulevia tapahtumia.

Sauvon nuorisovaltuusto on monessa mukana. Nuorisovaltuusto on esimerkiksi järjestänyt nuorille kyselyn, tarvittaisiinko vaarallisen tien varteen pyörätiet. Seuraavassa kokouksessa he miettivät ainakin Sauvon Maalismarkkinoita.

– Tykkään kun saan vaikuttaa, Melander iloitsee saadessaan olla mukana.

Melander on iloinen asemastaan, koska nyt hän voi oikeasti vaikuttaa. Hänen ei tarvitse vain toivoa asioiden menevän nuorten hyväksi, koska hän saa itse olla vaikuttamassa asioihin. Melander kannustaa myös kaikkia muita nuoria lähtemään mukaan oman kuntansa nuorisovaltuustoon. NuVassa pärjää rennolla mielellä ja mitään osaamista ei tarvita.

Sauvon nuorisovaltuustossa vaikuttamassa ovat tänä vuonna puheenjohtaja Julia Melanderin lisäksi varapuheenjohtaja Iida Katajainen sekä jäsenet Elena Vuorinen, Silja Lehtinen ja Aura Rantamäki.

Topi Kanerva

Kirjoittaja suorittaa työssäoppimisjaksoaan Turun Seutusanomissa.