Sähkön käyttö Naantalin Energian alueella lisääntyi huimasti

Naantalin Energian toimitusjohtaja Pasi Haarala on tyytyväinen, kun yritykselle löytyivät uudet tilat ydinkeskustasta.

Naantalin Energian verkossa käytettiin viime vuonna sähköä peräti 131,6 miljoonaa kilowattituntia. Käyttö kasvoi edellisestä vuodesta lähes kuusi prosenttia. Erityisesti helmi- ja maaliskuussa käyttö oli huimasti korkeampi kuin vuonna 2017.

– Erittäin kylmä alkuvuosi kasvatti kotitalouksien sähkönkulutusta, kertoi Naantali Energian toimitusjohtaja Pasi Haarala.

Helmikuussa sähkön käyttö kasvoi noin 13 prosenttia ja maaliskuussa peräti 18 prosenttia vuoteen 2017 verrattuna. Kesäkuukausina käyttö nousi osittain lämpimän kesän vuoksi, kun ihmiset käyttivät ilmapumppuja ja muita laitteita talojen viilennykseen, mutta ennen kaikkea teollisuuskäytön vuoksi.

– Kesäkuukausien nousu johtui pääosin Finnfeeds Finlandin teollisuuslaitoksesta, mutta etenkin heinäkuun huippuhelteillä oli vaikutusta. Teollisuuskäyttö oli korkealla myös vuoden loppupuolella.

Uusissa tiloissa

Naantalin Energia on muutaman kuukauden toiminut uusissa tiloissa. Entisiä isommat tilat löytyivät ydinkeskustasta Hesburgerin naapurista.

– Parin vuoden ajan haeskelimme uusia toimitiloja. Pieniä oli tarjolla, mutta ei riittävän isoja meidän tarpeisiin. Halusimme kuitenkin aivan ydinkeskustaan, kertoi Pasi Haarala.

Uusissa tiloissa Energialla on tilaa noin 150 neliötä. Ja asiakkaita käy edelleen myös paikan päällä sähköyhtiössä.

– Suurin osa asiakaskäynneistä on sähkösopimusten solmimisia tai erilaisten sopimusvaihtoehtojen läpikäymistä sekä erilaista asiakasneuvontaa, totesi Haarala.