Naisten lauantai tuo jälleen vilskettä Mietoisten Maamiesseurantalolle

Muotinäytöksiä, luentoja ja ostoksia

Naisten lauantain järjestäjiin kuuluvat yrittäjät Anu Kankarjärvi, Anne Raitakari, Asta Haavisto ja Katri Toivonen toivottavat naiset tervetulleiksi viettämään hauskaa iltapäivää joko yksin tai yhdessä kavereiden kanssa. Kuva: Ragip Önsoy.

Mietoisten Maamiesseurantalolla järjestetään toistamiseen helmikuinen naisille suunnattu hyvinvointipäivä.

MYNÄMÄKI. Lauantaille 9. helmikuuta kello 11–15 sijoittuvassa Naisten lauantai -tapahtumassa Mietoisten Maamiesseurantalolla päästään kuulemaan hyvinvointiin ja kauneuteen liittyviä luentoja sekä nauttimaan arki- ja juhlapukeutumista esittelevistä muotinäytöksistä.

Tapahtuman järjestämisestä vastaa paikallisten yrittäjien joukko, joiden ydinryhmään kuuluvat vehmaalainen Anne Raitakari, maskulainen Anu Kankarjärvi sekä turkulaiset Katri Toivonen ja Asta Haavisto.
– Kaiken kaikkiaan mukana on 20 toimijaa, joista jokainen edustaa omaa alaansa. Ajatuksena on se, että mukana on yksi yritys per toimiala. Innokkaita tulijoita olisi ollut vaikka millä mitalla, mutta nyt tilat ovat täynnä. Viime vuonna paikalla oli 17 yritystä ja Martat, Raitakari sanoo.

Kaikki ovat paikallisia yrityksiä pääosin Turun talousalueelta, kuten esimerkiksi Maskusta, Mynämäeltä, Naantalista, Paimiosta ja Raisiosta, ja kaukaisimmat Salosta.
– Tarkoituksena on tuoda häppeninkiä maaseudulle, jossa on muuten erityisesti näin talviaikaan kovin hiljaista, jatkaa Raitakari.

Neljä hyvinvointiluentoa

Ohjelman aloittaa Hyvän Olon Iloa edustavan Asta Haaviston luento tunnevyöhyketerapiasta, jonka jälkeen lavalle nousee Aurinkoisen OLOn Anu Kankarjärvi aiheenaan ”Tehostartti elämäntapamuutokseen”.
– Tunnevyöhyketerapiassa perehdytään tunnetraumoihin ja tunneperimään, jota kannamme mukanamme, Haavisto kertoo.
– Osuudessani puhun siitä, miten päätös elämäntapamuutoksesta tehdään oikealla ja kannustavalla tavalla. Toisena aiheenani on C9-ohjelma, joka antaa vauhtia muutoksen toteuttamiseen, Kankarjärvi lisää.

Iltapäivän puolella Magnetix Wellnessin Katri Toivonen kertoo magneettikorujen vaikutuksesta hyvinvointiin.
– Magneettikoru vaikuttaa tutkitusti muun muassa verenkiertoon ja aineenvaihduntaan, Toivonen sanoo.

Tyyli ja kevään 2019 silmälasimuoti ovat aiheena sen sijaan Primadean Tuulia Alanen-Brandtin luennolla.

Muotinäytöksiä ja herkuttelua

Muotinäytökset pidetään kello 12 ja 14, tarjolla on sekä arki- että juhlapukeutumista.
– Vaatteet tulevat yrityksestäni Cool & Classystä, silmä- ja aurinkolasit Optinäkö Turusta ja kengät Paimion Kenkätaivaasta, jonka yrittäjä Teija Ketola toimii myös tapahtuman juontajana. Malleina toimimme viimevuotiseen tapaan me yrittäjät itse, Raitakari kertoo.

Tapahtumassa voi ostaa lounasta sekä osallistua arpajaisiin.
– Arpajaisvoitot ovat olleet perinteisesti hyviä ja arvokkaitakin. Kannattaa siis osallistua arpajaisiin, jonka voittajat julkistetaan tilaisuuden loppupuolella, Anu Kankarjärvi toteaa.
– Herttaset pitopalvelun ylläpitämä puffetti on siitä hyvä, että ei tarvitse kesken kaiken lähteä mihinkään saadakseen syötävää. Lisäksi voi tutustua tiloihin ja pitopalveluun sillä silmällä, jos vaikka on juhlien järjestelyjä tiedossa, Asta Haavisto komppaa.

Vapaapääsyisessä tapahtumassa on tarjolla pientä maksua vastaan niska- ja hartiahoitoja sekä ripsien ja kulmien värjäystä, joihin voi Facebook-tapahtuman kautta varata aikoja etukäteen.

Katariina Mäkinen-Önsoy