Rivitalotonttien kysyntä varsin vähäistä

Keskustassa olevat kerrostalotontit ovat varsin kysyttyjä, mutta rivitalotonttien kysyntä on vaisumpaa. Parempaan suuntaan ollaan kuitenkin etenkin Raisiossa menossa.

RAKENTAMINEN. Varsinais-Suomen hyvä talousvire houkuttelee ihmisiä muualta Suomesta, joten asuntoja ja tontteja pitää olla tarjolla. Alueemme kuntiin tehdyn kyselyn perusteella tonttitarjontaan satsataankin koko ajan, jotta houkuttelevia rakennuspaikkoja olisi kunnilla tarjolla.

Kunnista kerrotaan, että omakotitontteja ja kerrostalotontteja menee varsin hyvin kaupaksi, mutta lähes kaikissa kunnissa rivitalotonttien myynti on valitettavan vähäistä.

Raisiossa rivitalokysyntä on kuitenkin lähtenyt kasvuun.

– Rivitalotonttien kysyntä on koko vuosikymmenen ollut Raisiossa vähäistä, mutta tilanne on nyt oleellisesti parantunut. Myös rivitalotontteja varataan ja rakennetaan tällä hetkellä, kertoo kaupunginjohtaja Ari Korhonen.

Paimiossa rivitalotonttien myynti on vieläkin hitaampaa.

– Vähiten kysyttyjä ovat olleet rivitalotontit. Tämä on valitettavaa ja osin hämmästyttävääkin, kun rivitaloasuntoihin kuitenkin kohdistuu selvää kysyntää ja niistä on vähän puutettakin, kertoo Paimion kaupunginjohtaja Jari Jussinmäki.

Paimiossa satsataan nyt kompakteihin omakotitontteihin.

– Meillä menevät parhaiten kaupaksi omakotitontit, joille voi rakentaa myös paritalon. Puutetta on sen sijaan ollut pienemmistä, noin 800 neliön omakotitonteista, mutta tänä vuonna valmistuvassa asemakaavassa näitäkin tontteja on enemmän tarjolla.

Luontoa ja palveluita

arvostetaan

Kunnista kerrotaan, että kerrostalotonttien kysyntä on kohtalaisen hyvä, ja ratkaisevaa on luonnollisesti keskustan läheisyys. Omakotitontteja sen sijaan kysellään myös tiiviisti rakennetun keskustan ulkopuolelta – kuitenkin kohtalaisen läheltä palveluita.

Määrääviä tekijöitä ovat muun muassa luonnonläheisyys, metsäisyys ja luonnollisesti myös meren läheisyys houkuttelee rakentajia. Kovin kauaksi palveluista kuitenkaan ei haluta, joten aivan syrjäisimmät alueet eivät ole kovin suosittuja.

– Palveluiden läheisyydessä olevat ja metsäiset tontit ovat halutuimpia tällä hetkellä, kertoo Mynämäen kunnanjohtaja Seija Österberg.