Mielipide: Paras paikka harrastaa

MIELIPIDE. Kaarinan slogan on: ”Paras paikka”. Se tulee vastaan mainosmateriaalissa ja nettisivuilla, mutta ennen kaikkea sen pitäisi olla tahtotila suunnasta, jota kohti me ponnistelemme. Mutta millä avuin Kaarina on ”paras paikka”? Hyvät ja terveelliset koulut, turvallinen ja laadukas varhaiskasvatus, ihmisarvoa kunnioittava ikäihmisten hoito, toimiva terveydenhoito. Yhteiskunnan peruspilareita, joille on hyvä rakentaa, mutta riittääkö se, kun haluaa olla paras?

Juuri nyt meillä on erinomainen tilaisuus tulla parhaaksi paikaksi harrastaa, parinkin käynnissä olevan hankkeen avulla. Valkeavuoren kouluhankkeen rinnalla toteutettava liikuntahalli nostaa sisäliikuntamahdollisuudet uudelle tasolle. Paitsi koulujen, joiden yhteyteen se tulee, myös ajatellen yleistä liikuntaharrastusta. Meillä juuri palkittu salibandyn junioriseura, joka tarvitsee kasvavalle harrastajajoukolle tilaa ja kisa-areenan. Korisliigassa pelaava Ura voi järjestää kotiottelunsa Turun sijasta Kaarinassa ja innostaa uusia harrastajia lajin pariin. Mainittujen lisäksi uudelle hallille ja sen muunneltavuudelle löytyy käyttäjiä useista muistakin lajeista. Vaikkapa Kaarinan voimistelijat, jotka voivat harjoitella entistä isompia esityksiä Gymnaestradaan.

Toinen lupauksia herättävä hanke on Hovirinnan rannan kehittäminen ja siihen piirretty BMX-rata. Hanke on jo suunnitteluvaiheessaan herättänyt kiinnostusta jopa lajin kansainvälisissä piireissä niin, että kun itse radan suunnittelu ja rakentaminen tehdään kunnolla, tullaan Kaarinassa järjestämään lajin kansainvälisiä kilpailuja. Nopeimmillaan jo vuonna 2020, jos olemme riittävän ketteriä rakennushankkeessamme.

Molemmilla hankkeilla on edelleen vastustajansa, vaikka niistä on valtuustopäätökset olemassa, mutta minä haluan olla mieluummin puolustajien ja edistyksen joukossa. Näillä ja muilla yhteiseen hyvään tähtäävillä hankkeilla me teemme todeksi tunnuslauseemme: Kaarina – Paras paikka.

Timo Virkkula (sd.)

Kaarina