Loimullakin synkkä sunnuntai

Raision Loimu ei kyennyt torjumaan Vantaa Ducksin hyökkäyksiä riittävän tehokkaasti. Vantaalaiset voittivat Loimun ensimmäisen kerran tällä kaudella. Arkistokuva: Tuomas Pelto.

LENTOPALLO. Sunnuntai oli suomalaisittain synkkä urheilupäivä, kun hiihdon MM-kisoista ja koripallon MM-karsinnasta jäi toivotut tulokset saavuttamatta. Raisiolaisittain päivä synkkeni vielä illan synkentyessä, kun Vantaa Ducks haki kauden avausvoittonsa Loimusta Kerttulan liikuntahallista. Kauden aiemmista kolmesta ottelusta Ducks ei ollut saanut erävoittoja Loimulta, mutta nyt niitä tuli kolme kappaletta ja samalla täydet kolme sarjapistettä, kun ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 1-3 (25-13, 16-25, 18-25, 25-27) vierasvoitto.

Otteluun lähdettäessä Loimulla oli vielä tähtäimessä runkosarjan neljäs sija ja puolivälierien kotietu. Loimu lähti avauserään kokeiluseitsikolla, jossa Bomba oli siirretty keskelle, Ossi Rumpunen hakkuriksi ja Tuomas Koppanen oli vaihtopenkin puolella. Ainoaksi liberokseen Loimu kirjautti pöytäkirjaan toisessa liigapelissä mukana olleen Aatu Kulmalan.

Syyskauden ykkösliberona häärineen Ville Sihvosen jo pitkäksi venyneen sairasloman aikana ykkösliberon paikan napannut Esko Vuorinen poistui pelipaikalta tunti ennen ottelun alkua vatsalaukun tyhjennysoperaation jälkeen.

– Pelikomennus tuli yllätyksenä Esko Vuorisen sairastumisen myötä. Itselleni ehkä parempikin että tuli myöhään info, niin ei ehtinyt panikoimaan sitä aamutreeneissä. Omasta mielestä ihan kohtuullinen eka peli, mutta aina on totta kai parannettavaa, kommentoi liigadebytantti Kulmala ensimmäisessä ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessaan.

Loimulaisittain voitokkaan ensimmäisen erän jälkeen Oulusta kantautui uutinen Ettan voitosta ja samalla Loimun unelma kotiedusta haihtui Kerttulan poistoilmaventtiileihin. Tieto Oulun ottelun tuloksesta ei kuitenkaan kulkeutunut Loimun joukkueen korviin, joten avauserän jälkeisiä tapahtumia ei voi sillä selitellä. Loimun hyvä avauserä oli muisto vain, kun Akseli Lankinen pommitti aloitussyötöillään tulostaululle nopealla tahdilla jo 1-6 lukemat. Loimun Achten oli joutunut käyttämään molemmat aikalisänsä jo tilanteessa 6-15. Erän loppupuolella Koppanen korvasi jälleen yleispelaajana Rahkon. Se ei kuitenkaan piristänyt Loimua, vaan yleispelaajaksi Ducksin puolella vaihdettu ex-maajoukkuelibero Pasi Hyvärinen päätti toisen erän ja pitkälle erätauolle siirryttiin tasatilanteessa.

Kolmas erä oli kahden ensimmäisen tapaan nopeassa tahdissa tilanteessa 7-2 Loimun  hyväksi. Ducks kuitenkin nousi Vallinin syötöillä iskuetäisyydelle ja pian oltiinkin jo tilanteessa 12-18. Loimu helpotti kolmannessa erässä Ducksin tekemistä viidellä syöttövirheellään. Erän viimeisen pisteen nautiskeli vastapallosta passari Lankinen.

Neljännen erän alku ja Akseli Lankisen syöttövuoro oli jälleen haastava Loimulle, vaikka Achten oli vaihtanut niin sanotun normaalin seitsikon kentälle. 1-6 tappioasema kääntyi kuitenkin kotijoukkueen johtoasemaksi tilanteessa 13-12 ja Iska Tuominen kutsui joukkonsa aikalisän viettoon. Loimu ei siitä kuitenkaan rauhoittunut ja Iska otti aikalisän uudemman kerran tilanteessa 16-12. Isäntien puristus ei kuitenkaan riittänyt loppuun asti, vaan Ducks vei neljännen erän jatkopalloilla nimiinsä ja samalla koko ottelun.

Tulos on pettymys omien fanien ja television edessä. Halusimme tietysti voittaa, mutta uusien kuvioiden kokeilutkin olivat hyödyllisiä pudotuspeleihin valmistautumisessa. Ducks nukkui ekan erän, mutta Lankinen herätti heidät ja muutti ottelun kulun syötöillään toisen erän alussa, kommentoi Loimun päävalmentaja Christophe Achten Loimun viimeisen runkosarjan kotiottelun päätyttyä.