Asmandialaiset laskiaissunnuntaina

MYNÄMÄKI. Mynämäen Asemanseudun Kylät ry järjestää kaikkien aikojen ensimmäiset Asmandialaiset laskiaissunnuntaina 3. maaliskuuta kello 13 alkaen. Ohjelmassa on hiihtokilpailu, hankifrisbeetä ja napakelkka-ajoa. Kelejä uhmatenkin Asmandialaisissa kilpaillaan hiihdossa 300 ja 600 metrin matkoilla, perinteisellä ja vapaalla tyyleillä. Sarjoja on kaikille ja palkintoja riittävästi. Ilmoittautuminen hiihtokisaan paikanpäällä varttia ennen tapahtumaa.

Vaikket omistaisi suksia, ei vauhdin huumasta tarvitse tinkiä. Yleisöllä on mahdollisuus omakohtaisesti testata, millaiset vauhdit Asmandian talvilajien uutuus, napakelkka, antaa. Tolppa, aisa ja ahkio on rakennettu myös aikuisten mittojen mukaan. Ensimmäisessä kyydissä istuu kyläyhdistyksen puheenjohtaja Mika Rouhiainen.

Kokeilussa on myös talvista frisbeelajia – “hankifrisbeetä”, jossa lajeina on tarkkuus- ja pituusheitto. Tapahtuma-alueena on Mynäjoen ja Aseman koulun välissä oleva “hiihtostadion” eli pelto. Asmandiaan on viitoitus Asemantien ja Opintien risteyksestä. Autojen paikoitus on koulun pihalla. Laavulla on myös kyläyhdistyksen buffetti, josta voi ostaa grillimakkaraa ja nuotiokahvia.