Vaarallinen takaa-ajo Raisiossa

Poliisi tutkii Raisiossa tapahtunutta, epäiltyä henkirikosta. Kuva: Seutusanomien kuva-arkisto.

POLIISILTA. Raisiossa nähtiin torstaina poikkeuksellinen takaa-ajo, kun poliisi nappasi jahdin päätteeksi huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena ajaneen kuljettajan.

Operaatio alkoi, kun hätäkeskukseen ilmoitettiin kello 16.20, että Raision keskustassa liikkuu henkilöauto, jonka ajo oli ollut epävarmaa. Poliisipartion saadessa autoon näköyhteyden, auto lähti kovaa vauhtia pakoon. Raisionkaaren ja Raisiontien risteyksessä auto ajoi vasten punaisia liikennevaloja, ja Raisiontiellä auto ajoi noin 95 kilometrin tuntinopeutta. Poliisi kadotti autoon näköyhteyden Kallastenkadun ja Iiroistentien risteyksessä.

Auto löytyi hetken päästä Vanhalta maantieltä parkista. Poliisin lähestyessä autoa jalkaisin, auto lähti uudestaan pakoon. Poliisi yritti estää auton liikkeelle lähdön lyömällä teleskooppipatukalla kuljettajan sivuikkunaan ja takasivuikkunaan, jotka menivät rikki. Auto jatkoi pakoaan kovalla vauhdilla Raisiontietä pitkin. Autosta heitettiin tavaraa ulos, ja yhdessä vaiheessa jopa kuljettaja roikkui ylävartalo ulkona autosta, vaikka autolla oli samalla kova nopeus.

Poliisipartio pääsi Tiilenkantajantien kohdalla auton rinnalle, ja poliisi suisti pakoauton tien penkereeseen törmäämällä poliisiauton vasemmalla etukulmalla pakoauton oikeaan takakulmaan, jolloin auto saatiin pysäytettyä. Auton kuljettajana olleelle miehelle suoritettu huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille, eikä hänellä ollut voimassa olevaa ajokorttia. Lisäksi kuljettajalta löytyi vaatteistaan kaksi pistoolin patruunaa.

Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja lievään ampuma-aserikokseen.