Sauvolainen Satu Simelius valittu Keskustan työvaliokunnan jäseneksi vuodelle 2019

POLITIIKKA. Keskustan Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja, sauvolainen Satu Simelius, on valittu Keskustan työvaliokunnan jäseneksi. Keskustan puoluehallitus nimitti 10. tammikuuta 2019 kokouksessaan puoluehallituksen työvaliokunnan vuodelle 2019. Työvaliokunta valmistelee puoluehallituksen päätöksentekoa ja puoluehallitus voi myös halutessaan siirtää toimivaltaansa työvaliokunnalle.

Työvaliokuntaan kuuluvat automaattisesti puolueen puheenjohtajisto Juha Sipilä, Katri Kulmuni, Hannakaisa Heikkinen ja Juha Rehula, puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen ja meppiryhmän edustaja Elsi Katainen. Lisäksi puoluehallitus valitsee keskuudestaan kolme muuta työvaliokunnan jäsentä.

Tiukassa äänestyksessä valituksi tulivat Simeliuksen lisäksi Keskustan Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja Hanna Huttunen ja Keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Esko Lehtimäki. Huttunen ja Simelius saivat äänestyksessä 22, Lehtimäki 21 ja valitsematta jäänyt Helsingin piirin puheenjohtaja Antti Siika-aho 19 ääntä.

Kyseessä on juuri Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajana aloittaneen 32-vuotiaan Simeliuksen ensimmäinen kausi puoluehallituksessa. Hän on myös Sauvon kunnanhallituksen puheenjohtaja, maakuntavaltuuston jäsen sekä eduskuntavaaliehdokas. Tätä ennen Simelius on toiminut muun muassa Keskustan puoluevaltuuston varapuheenjohtajana.