Loimu jatkoi siitä, mihin ennen joulutaukoa jäi

Loimu sai lisää riemun aiheita voitettuaan Vantaa Ducksin suoraan kolmessa erässä. Kuva: Tuomas Pelto/arkisto.

LENTOPALLO. Raision Loimu kävi hakemassa juuri ennen lentopallon Mestaruusliigan joulutaukoa Vantaalta puhtaan vierasvoiton ja palasi samoissa merkeissä tauolta tositoimiin tiistaina. Vantaa Ducks joutui nöyrtymään Loimulle toistamiseen kotikentällä ilman erävoittoja, kun Loimu vei ottelun nimiinsä helpohkosti 3-0 (25-14, 25-19, 25-20).

Joukkueiden kokoonpanot olivat muuttuneet sitten edellisen kohtaamisen, kun Loimu menetti ottelukohtaisella sopimuksella mukana olleen maajoukkuehakkuri Samuli Kaislasalon Kreikan liigaan ja Vantaa Ducksin brassihakkuri Thiago Maciel siirtyi palloilemaan a Afrikkaan. Loimun kokoonpanossa Kaislasalon isoihin saappaisiin hyppäsi nuorten maajoukkuehakkuri Oskari Keskinen, joka suoriutui toisesta kokonaisesta liigaottelustaan kelvollisesti. Loimun kokoonpanossa oli muitakin muutoksia, sillä ottelukohtaisella sopimuksella mukana oleva Jan Helenius oli ottanut Ossi Rumpusen paikan ja kokoonpanosta poissa olleen libero Ville Sihvosen vastaanottotehtävät hoiteli normaalisti puolustusliberona käytetty Esko Vuorinen.

– Menetimme hyvän pelaajan, mutta meillä on riittävästi pelaajia edelleen. Meillä on hakkurin paikalle edelleen kaksi vaihtoehtoa, kun sinne voidaan laittaa joko Oskari Keskinen tai Ossi Rumpunen. Olen tyytyväinen joukkueeseen tänään. Kentällä oli kaksi 18-vuotiasta ja libero Esko Vuorinen pelasi ensimmäisen täyden ottelunsa. Olin joulutauon Islannin maajoukkueen kanssa karsinnoissa ja apuvalmentajani tekivät sillä aikaa hyvää työtä täällä, kehui Loimun päävalmentaja Christophe Achten.

Ottelusta ei jäänyt juuri jälkipolville kerrottavaa, sillä kotijoukkue teki vieraiden iltapuhteen suhteellisen helpoksi omilla virheillään. Ducks teki virheillään Loimulle 30 pistettä, kun Loimu antoi isännille vastaavasti vain 11 pistettä. Esko Vuorinen, Jan Helenius ja Viktor Lindberg antoivat hyvällä vastaanottopelaamisellaan avaimet passipeliä tehokkaasti pyörittäneelle Tomi Saariselle. Loimun paras pistemies oli keskitorjuja Pablo Guzman, joka valittiin myös vieraiden parhaaksi pelaajaksi. Argentiinalaispeluri teki 11 pistettä tehoin +9. Alkukaudesta vähemmän pelanneista yleispelaaja Helenius kirjautti 9 ja hakkuri Keskinen 8 pistettä. Vantaa Ducksin harvoja valonpilkahduksia oli Karl Külaotsin pelaaminen. Joukkueensa parhaaksi pelaajaksi valittu hakkuri teki 18 pistettä tehoin +10.

– Pelasimme samalla tasolla kuin viime vuoden puolella. Voimme pelata paremminkin, mutta tämä oli kuitenkin hyvä suoritus meiltä. Olen tyytyväinen siihen, kommentoi jälleen erinomaisen ottelun pelannut Pablo Guzman ottelun päätyttyä.