Klassista huilulla ja kitaralla Pyhän Katariinan kirkossa

MUSIIKKI. Huilisti Ilari Lehtinen ja kitaristi Patrik Kleemola avaavat Pyhän Katariinan kirkon Cantio Sacra -konserttisarjan sunnuntaina 20. tammikuuta kello 15.

Konserttiohjelman aloittaa Franz Schubertin Arpeggione-sonaatti, jonka säveltäjä kirjoitti alun perin arpeggionelle ja pianolle. Historiaan hämäriin jäänyttä arpeggionea soitettiin jousella sellon tapaan, mutta siinä oli nauhat ja kuusi kieltä kuten kitarassa. Sittemmin teosta on esitetty lukuisin eri sovituksin.

Konsertissa kuullaan Suomen kantaesityksenä kuubalaisen Leo Brouwerin tuore Elegía por Cintio Vitier huilulle ja kitaralle. Elegian säveltäjä on omistanut maanmiehelleen runoilija Cintio Vitierille. Konsertin päättää italialaisen Mario Castelnuovo-Tedescon luonteeltaan klassinen mutta italialaisittain hyvin lyyrinen Sonatiini Op. 205, joka on hänen myöhäisimpiä teoksiaan.

Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelman voi ostaa viiden euron hintaan.

Cantio Sacra on vanhan musiikin konserttisarja Pyhän Katariinan kirkossa. Sarjan konsertit soivat kirkossa kerran kuussa tammikuusta toukokuuhun.