Jyrki Åland jatkaa Turun Perussuomalaisten puheenjohtajana

Aleksi Saunamäki, Jouko Laakso, Jyrki Åland, Pirjo Niinivirta, Olli Haavisto, Pirjo Lampi, Sanna Paasikivi, Kasper Holtari ja Toni Saarinen muodostavat Turun Perussuomalaiset ry:n hallituksen.

POLITIIKKA. Turun Perussuomalaiset ry:n hallitus vuodelle 2019 järjestäytyi lauantaina 12. tammikuuta. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa syyskokouksen valitsema Jyrki Åland.

Yhdistyksen hallitus valitsi Pirjo Lammen jatkamaan ensimmäisenä varapuheenjohtajana ja lisäksi Jouko Laakson toiseksi varapuheenjohtajaksi.

Yhdistyksen sihteeriksi valittiin Kasper Holtari ja viestintävastaavaksi Aleksi Saunamäki.

Turun paikallisyhdistys on kunnostautunut menneenä vuonna näkyvyydessä kiertelemällä säännöllisesti Turun merkittävimpiä lähiöitä ja asuinalueita.

Tämän mahdollistaneen tapahtumatoimikunnan uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Rami Mattila, joka hoitaa tänä vuonna myös Turun Perussuomalaiset ry:n talousasioita.

Muita hallituksen jäseniä vuonna 2019 ovat Tarja Nenn, Sanna Paasikivi, Mikael Miikkola, Kai Sorto, Timo Rumpunen ja Toni Saarinen.

Yhdistyksen järjestäytymiskokous kiinnitti erityistä huomiota holtittoman maahanmuuttopolitiikan seurauksena merkittävästi heikentyneeseen, erityisesti naisten ja lasten turvallisuuteen Suomessa ja Euroopassa. Tämä on ilmennyt erityisesti viime viikkoina esille tulleina turvapaikanhakijoina Suomeen tulleiden henkilöiden tekeminä seksuaali- ja väkivaltarikoksina.

Turun Perussuomalaiset ry pitää näitä hirvittäviä kansalaisten oikeus- ja moraalitajua koettelevia rikoksia vasta jäävuoren huippuna, joihin tulee puuttua tiukentamalla maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaa, ennen kuin lisää potentiaalisia rikollisia pääsee Suomeen väärin perustein.

Erityisen huolestuttavana hallitus näki Turun lapsen seksuaalisen hyväksikäyttötapauksen, jonka yhteydessä Lounais-Suomen Poliisi kertoi lasten houkuttelun, eli groomingin, olevan yleistyvä ongelma.

Turun Perussuomalaisten hallituksen mielestä on erityisen merkillistä, että jos grooming on poliisin mukaan nykyään yleinen ongelma, niin miksei lasten vanhempia ole riittävästi varoitettu asiasta.

Turun Perussuomalaisten hallituksen kannanotto on, että kipeistäkin asioista tulee voida keskustella yleisellä tasolla, vaikka nämä koskettaisivatkin tiettyjä väestöryhmiä.

– Olemme erityisen huolestuineita naisiin ja lapsiin kohdistuvasta, kasvaneesta seksuaalisen väkivallan uhasta, toteaa yhdistyksen puheenjohtaja Jyrki Åland.