Röölän juhlavuosi päättyi tunnelmalliseen joulutoriin

Harri Räikkä ja valokuvakilpailun voittaja Maria Nyman. Kuvat: Tuulamaria Kangaslampi.
NAANTALI. Rymättylän Röölässä sijaitseva vanha sillitehdas täyttyi viime lauantaina 8. joulukuuta innokkaasta markkinaväestä. Lähialueen myyjät olivat tuoneet tarjolle käsitöitä, joulutarvikkeita ja monenlaisia herkkuja. Tarjolla oli pipareita, kakkuja, omenoita, lohta, silliä, perunalaatikkoa ja muuta syötävää.  Tehdashalli oli välillä tupaten täynnä uteliaita asiakkaita – kaupankäynti oli mutkatonta.
Röölän joulutori.

Röölän joulutorin avauspuheen piti kirjailija Harri Raitis. Hän muistutti markkinaväelle, että joulu on juhla, johon kuuluu odotusta ja valmistelua. Röölän kylätoimikunnan puheenjohtaja Kaija Saarni antoi kunniakirjan ja joululahjan Pertti Lehdolle vuosien uurastuksista silliperinnekeskus Dikselin hyväksi. Rymättylän eläkeläisen kuoro Rymel esitti joululauluja Seppo Kustosen johdolla.

Harri Räikkä paljasti Röölän 580-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetyn valokuvakilpailun tulokset. Voittajana oli Maria Nyman kuvalla The boy who catches ten fishes with his seaweed fishing rod, joka voitti myös yleisöäänestyksen. Toiseksi sijoittui Mika Naatulan Röölä kauempaa otettuna ja kolmanneksi Helka Kärkkäisen Röölässä on helppo hymyillä.
Palkinnoksi valokuvaajat saivat canvas-taulun ja kunniakirjan. Myös joulupukki ja joulumuori piipahti torilla ja kirjoitti muistiin kyläläisten joululahjatoiveita. Tilaisuuden lopuksi Rymättylän entinen kirkkoherra Ilkka Pärssinen julisti joulurauhan lemmikeille ja koko luomakunnalle.
Vuoden positiivisimmaksi rymättyläläiseksi valittu Tuulamaria Kangaslampi sulki vanhan sillitehtaan ovet tyytyväisenä kaupankäynnin päätyttyä.
– Tämä on ollut upea vuosi. 580-vuotiasta Röölää juhlittiin monella tapaa. Kyllä Röölä on ollut tämän arvoinen, toteaa hymyilevä Kangaslampi.
TSS