Paimion Kukkapalvelulla syytä juhlaan

Paimion vuoden yritys juhlii 15-vuotista taivaltaan

Vuoden yritys Paimiossa: Kirsi Korpelan Paimion Kukkapalvelu täytti maanantaina 3. joulukuuta 15 vuotta. Kuva: Ragip Önsoy.

Kirsi Korpela pyörittää pitkät juuret omaavaa Paimion Kukkapalvelua jo viidettätoista vuotta. Vuoden yritykseksi Paimiossa valittu kukka- ja lahjatavaraliike viettää yhteisiä syntymäpäiviä Hakko Productionin kanssa 3. joulukuuta.

PAIMIO. Kuntakohtaisten yrittäjäpalkintojen jakotilaisuudessa Naantalin kylpylässä 17. marraskuuta Paimion Yrittäjät ry:n palkinto myönnettiin Paimion Kukkapalvelulle. Muut palkitut vuoden yritykset ilmestymisalueellamme ovat Puutarha Timo Juntti Oy (Kaarina), Liedon Tili- ja Kiinteistöpalvelu Oy (Lieto), Salmin Puutarha (Sauvo), ja Puutarhaliike Helle Oy (Turku).

Paimion Kukkapalvelu on Paimion keskustassa toimiva kukka- ja lahjatavaraliike, jonka yrittäjänä Kirsi Korpela on toiminut 15 vuoden ajan. Synttäreitä liikkeessä juhlitaan maanantaina.

– 3. joulukuuta tulee kuluneeksi 15 vuotta siitä, kun ostin yrityksen edelliseltä omistajalta, Terhi Mäkiseltä. Sitä ennen liikettä piti hänen isänsä. Heidän suvussaan kukka- ja puutarha-alan ammattilaisia on ollut jo monessa polvessa, Korpela kertoo.

– Maanantaina juhlistamme myös Hakko Productionia, joka on toiminut yritykseni kanssa samoissa tiloissa kolmen vuoden ajan, hän lisää.

Synergiaetua yhteisistä tiloista

Korpelan entisen työntekijän Elina Hakkon yritys sopii mainiosti Kukkapalvelun yhteyteen.

– Valjassepän opinnot suoritettuaan Elina perusti oman yrityksen Hakko Productionin, jonka myötä muutimme toiselta puolelta tietä näihin nykyisiin isompiin tiloihin. Elina on taitava hevosvarusteisiin erikoistunut nahkaseppä, joka on perinyt käsityötaitonsa isoisältään, Korpela sanoo.

Paimion Kukkapalvelun puolella valmistuvat kädenkäänteessä kukkasidontatyöt sekä asetelmat kukkivista kukista ja viherkasveista. Myös lahjatavara on kuulunut aina yrityksen valikoimaan.

– Sisustustavarat paitsi somistavat liikettä myös tuovat kukat paremmin esiin. Lisäksi niistä saa kivoja ideoita asetelmiin, Korpela hymyilee.

Mielekästä sesonkivaihtelua

Yrittäjäksi ryhtyminen ei ollut Korpelalle aivan itsestäänselvyys.

– Ennen kuin tieni vei yrittäjäksi, ehdin tehdä muutamia vuosia muille töitä alan liikkeissä. Tuolloin ajattelin, että ei minusta tule koskaan yrittäjää. Ei se päätös aivan helposti tullut, vaikka perheessäni on yrittäjyyttä ollutkin.

– Innostuin kuitenkin kukka-alasta, joka on vaihteleva, haastava ja hyvin sesonkipainotteinen. Ne ovat juuri niitä tekijöitä, jotka pitävät työnteon mielekkäänä, hän jatkaa.

Korpela on koko yrittäjäpolkunsa ajan ollut myös työnantaja.

– Alusta alkaen on ollut työntekijöitä, sillä liike on auki seitsemän päivää viikossa. Erityisen tarpeellinen on sunnuntain aukiolo, koska silloin pidetään paljon juhlia. Tällä hetkellä meitä on täällä lisäkseni yksi vakituinen ja yksi osa-aikainen.

Korpela kiittelee Paimion yrittäjäyhdistyksessä vallitsevaa hyvää yhteishenkeä.

– Meillä on vuoden aikana niin virkistäytymistapahtumia kuin tiukkaa asiaa sisältäviä hyödyllisiä infotilaisuuksia. Lisäksi kaupunki järjestää yrittäjille kerran kuussa aamiaistapaamisen, joissa pääsee kuulemaan ajankohtaisista puheenaiheista sekä tapaamaan kaupungin edustajia ja yrittäjäyhdistyksen väkeä, Korpela toteaa.

Katariina Mäkinen-Önsoy