Paikalliset Lionsklubit lahjoittivat penkkejä ja taidetta Raision sairaalalle

Osastonhoitaja Jaana Sjöroos, intervalliosastolla kuntoutuksessa oleva Eero Virtanen ja Lions Club Raisio Martinuksen sihteeri Olli Välimäki testaavat uutta penkkiä. Kuvat: Ragip Önsoy.

RAISIO. Raision sairaalan kuntoutusosasto sai lahjoituksen paikallisilta lionsklubilaisilta 11. joulukuuta. Lions Club Raisio Martinus organisoi yhteistyössä LC Naantali-Raision, LC Raision, LC Ruskon ja LC Vahdon kanssa penkkejä osaston parvekkeille.

– Saimme hankittua yhteistuumin viisi tukevaa penkkiä parvekkeella viihtymistä edistämään, Lions Club Raisio Martinuksen sihteeri Olli Välimäki kertoo.

Sisätiloihin LC-klubit keräsivät tauluja osastolla vierailevien iloksi. Erityiskiitoksen Välimäki välitti naantalilaisille taulujen luovuttajille Anja Toivaselle ja Marketta Korhoselle.

– Tauluja on kymmenisen kappaletta. Ne sijoitetaan yleisiin tiloihin sekä kuntoutusosaston 13:een potilashuoneiseen arjen piristykseksi, Välimäki lisää.

Raision sairaalan kuntoutusosasto 2:lla on 34-paikkainen osasto kuntoutusta ja geriatrista arviointia tarvitseville raisiolaisille ja ruskolaisille ikäihmisille. Näistä paikoista yhdeksän on intervallin käytössä.

Kuntouttavan toiminnan ohjaaja Eija Kastman vastaanotti Lions Club Raisio Martinuksen sihteeri Olli Välimäeltä taululahjoituksen.

Tieto penkkitarpeesta tuli suoraan intervalliosastolta, kuntouttavan toiminnan ohjaajan Eija Kastmanin esittämänä.

– Hienoa, että tällainen onnistui ja vielä näin nopeasti. Tapasimme LC Raisio Martinuksen jäseniä elokuussa, jolloin kerroimme heille toiveistamme, Kastman sanoo iloisena.

Osastonhoitaja Jaana Sjöroos on hyvillään lahjoituksesta.

– Penkit mahdollistavat ajanvieton parvekkeella, joka on tärkeä kahvittelun ja sosiaalisten tapaamisten paikka. Parveke on myös esteetön heille, joilla on alentuneen liikkumiskyvyn takia vaikea päästä muuten ulkoilemaan, Sjöroos toteaa.

– Tällä hetkellä penkit ovat sisätiloissa, mutta keväällä saamme siirrettyä ne oikeille paikoilleen heti sään salliessa. Penkeistä on paljon iloa kuntoutusosastolle, jonka parvekkeiden aiemmat 1970-luvulta peräisin olleet kalusteet olivat jo tiensä päässä, jatkaa Sjöroos.

LC Raisio Martinus suuntaa joulutauon jälkeen katseensa ensi vuoteen, jolloin klubi viettää 45-vuotisjuhliaan.

– Vielä ei olla ehditty juhlavuotta suunnittelemaan, koska tämä klubien yhteinen lahjoitus otti resurssinsa. Tavoitteenamme on uusien jäsenten saaminen toimintaan mukaan, nykyiset klubilaiset alkavat olla ikääntyneempää väkeä ja uusia tekijöitä kaivattaisi kipeästi, Välimäki innostaa.

Katariina Mäkinen-Önsoy