Maskusta ponnistanut Sini Saarinen valittiin TYYn johtoon

Maskulaistaustainen Sini Saarinen valittiin Turun yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2019. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Vaikuttaminen ja järjestötyö ovat olleet aina Turun yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2019 valitun Sini Saarisen sydäntä lähellä.

HENKILÖKUVA. Ensi vuonna Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) hallituksen puheenjohtajana toimii maskulaistaustainen Sini Saarinen, 29. Saarisella on kymmenvuotinen kokemus opiskelusta korkeakouluissa Turussa.

– Aloitin opiskelijapolkuni Turussa ammattikorkeakoulusta, jonka jälkeen löysin tieni yliopistolle ja kulttuurintutkimuksen pariin. Historia on kiinnostanut aina, joten kansatiede tuntuu hyvinkin omalta tutkimuskohteelta, Saarinen kertoo.
– Tällä hetkellä yliopisto-opintoni ovat sellaisessa vaiheessa, että ehdin opiskelemaan samanaikaisesti myös kansainvälistä liiketaloutta ammattikorkeakoulussa, Saarinen valottaa lisää yli korkeakoulurajat ylittävää opintopalettiaan.

Vuodesta 2012 alkaen yliopistossa kirjoilla ollut Saarinen on tehnyt ahkerasti töitä luottamustoimissa sekä ylioppilaskunnassa että sen järjestöissä.

– Järjestötoiminta on tullut tutuksi, siihen kuuluvat muun muassa edaattorina ja opiskelijaedustajana toimiminen sekä tiedekunnan sisällä tekemäni työ ainejärjestöstä aina tiedekuntajärjestö Humanitasiin. Tuoreimpana on tämänvuotinen TYYn hallituksen jäsenyys koulutuspolitiikka, kansainvälisyys ja työelämä vastuualueinani, Saarinen toteaa.

Kiintoisa vuosi edessä

Sini Saarinen listaa ensi vuoden tärkeimmiksi aiheiksi useammat vaalit, opiskelijayhteisön hyvinvoinnin sekä yliopiston uuden rehtorin valinnan. Rehtorihaun neljän kärkiehdokkaan haastattelu- ja keskustelutilaisuus pidetään 14. joulukuuta kello 9.15–10.30 yliopistolla, Educariumin EDU1-salissa.

– Näihin kaikkiin liittyy vahvasti vaikuttava, sekä sisäinen että ulkoinen, viestintä, jota meidän tulee kehittää jatkuvasti, Saarinen sanoo.
TYY on osa turkulaisten korkeakouluopiskelijoiden yhteistä Ryhmä 40 000 -verkostoa (R40K), jonka tavoitteena on korkeakouluopiskelijoille tärkeiden asioiden edistäminen Turun kunnallispoliittisessa päätöksenteossa.

– Yhdessä menemme kohti monialaisempaa korkeakoulujen yhteisöä, jossa on tulevaisuudessa entistä helpompaa yhdistellä eri oppilaitosten tarjoamia opintokokonaisuuksia. Kampus meillä on jo melko yhteneväinen. Sen lisäksi tarvitaan joustavampaa opiskelumallia, linjaa Saarinen.

Kopo-pohjasta hyötyä

Uusi puheenjohtaja starttaa vuoteen 2019 luottavaisin mielin. Saarisella on kaikki toimen vaatimat edellytykset, sillä onhan hän toiminut opiskelijapolitiikan luottamustoimissa koko opiskeluaikansa.

– Vuosi koulutuspoliittisena vastaavana hallituksessa vain vahvisti päämäärääni hakeutua TYYn puheenjohtajaksi. Näen tämän hyvin luonnollisena jatkumona järjestövaikuttamisen urapolullani. Puheenjohtajana tavoitteenani on, että yhteisömme pystyy paitsi huolehtimaan lakisääteisistä tehtävistämme edunvalvonnan saralla myös nauttimaan opiskeluajan hauskuudesta, Saarinen toteaa.

– Jatkan puheenjohtajakaudellani ylioppilaskuntamme vaikuttavaa edunvalvontatyötä ja tietysti akateemisen elämän perinteitä, Saarinen jatkaa.

Katariina Mäkinen-Önsoy