Konsertti itsemurhalle läheisensä menettäneiden tueksi

Tilaisuus toimii myös Bad Signal bändin Mikko Javanaisen muistolle tekemän Wake me -biisin ja -videon julkaisutilaisuutena.

MUSIIKKI. Raisiolais- ja turkulaisjäsenistä koostuvan Bad Signalin Ida Kangasniemi ja Juuso Javanainen järjestävät yhdessä Sari Palmusen, Turku Rock Academyn ja Surunauha ry:n kanssa tukikonsertin läheisensä itsemurhalle menettäneille perjantaina 16. marraskuuta. Nuorten taide- ja toimintakeskus Vimmassa, Turussa iltakuudelta alkava tapahtuma on kaikille avoin. Sisäänpääsymaksu on kolme euroa.

Järjestäjät kertovat yhteisessä tiedotteessaan tavoitteekseen herättää ihmisiä keskustelemaan esimerkiksi siitä, miten itsemurhien määrä saataisiin laskuun, miten mielenterveysongelmista kärsivät tavoittaisivat avun ja miten itsemurhan jälkeen läheiset pärjäävät elämässä.

Perjantain konsertti toimii hyvänä alkupotkaisuna itsemurhien ympärillä pyörivien teemojen keskustelun herättämiseen näin mielenterveysviikkoa edeltävinä päivinä. Valtakunnallinen mielenterveysviikko alkaa 18. marraskuuta kynttilätapahtumalla, jossa sytytetään kynttilät itsemurhan tehneiden muistolle.

Konsertti on tukikonsertti läheisensä itsemurhan kautta menettäneille ja sen tuotot ohjataan kokonaisuudessaan Surunauha ry:n toimintaan. Surunauha ry on valtakunnallinen vertaistukijärjestö, jonka tavoitteena on tukea läheisensä itsemurhan kautta menettäneitä ja lisätä avoimuutta puhua itsemurhista.

Illan aikana esiintymislavalle kipuavat Bad Signalin lisäksi Taage, Lemmen Kätyrit ja Atomic Annie. Tapahtuma toimii myös Bad Signal bändin Mikko Javanaisen muistolle tekemän Wake me -kappaleen ja -videon julkaisutilaisuutena.