Luonnonmaa Naantalin suurimpana investointikohteena

Kuva: Naantalin kaupunki.

Naantalin Luonnonmaalle rakennettavat uudet asuinalueet sisältävät asuntomessualueen, Kukolanvainion ja koulun ympäristön, joihin sijoittuu yhteensä noin 1500 uutta asukasta. 

NAANTALI. Rakentaminen on Naantalissa lähivuosina vilkasta. Noususuuntainen trendi on ollut kaupunginjohtaja Jouni Mutasen mukaan vuodesta 2016 alkaen, jolloin rakennuslupien ja käynnistyneiden asuinrakennuskohteiden määrä lähti selkeään kasvuun.

Uuteen keskustakortteliin nousee parhaillaan kolme kerrostaloa. Kaupunki huolehtii omilla toimenpiteillään siitä, että hyvä suuntaus rakentamisessa voi jatkua.

–  Ensi syksynä Soinisten uudella pientaloalueella on rakennusvalmiita tontteja siten, että omakotitontteja on yhdeksän ja AB-tontteja, joille voi rakentaa joko rivitaloja tai tiiviimpää omakotiasutusta, noin kolmellekymmenelle asunnolle. Parhaimmillaan alueelle voi sijoittua asuntoja siis vähän yli neljäkymmentä, kaupunginjohtaja kertoo.

– Lisäksi pientalotontteja on nyt jo olemassa olevilla alueilla, pääosin Kukolanvainion ja Yli-Kaivolan suunnalla, noin viisikymmentä, lisää Mutanen.

Messut etenevät

Yksittäisenä isona investointina suunnitelmakaudelle 2019–2022 on Luonnonmaan asuntomessualue. Kohteiden toteutus tapahtuu pääosin 2020–2022.

– Asuntomessujen valmistelu on hyvässä vauhdissa. Rakentamista viedään eteenpäin Matalahden ruoppauksella ja kunnallistekniikan rakentamisella. Tavoitteena on, että ensimmäiset asuntomessutontit tulisivat hakuun jo vuoden 2019 lopulla, Mutanen sanoo.

– Marraskuun alussa kaupungissa aloitti asuntomessujen projektipäällikkönä Timo Tirri. Alkuvuodesta on tarkoitus palkata projektikoordinaattori hänen työparikseen, Mutanen jatkaa.

Saaristoalue kehittyy

Luonnonmaalle rakentuu tulevien vuosien aikana lisäksi perhetalo ja asuintontteja, jotka ovat kaupungille merkittäviä investointikohteita asuntomessujen ohella. Koulun ja päiväkodin käsittävä perhetalo läheisine asuinalueineen voisi olla mahdollinen asuntomessujen etäkohde.

Saariston ranta-alueiden kehittämiseen on varattu tulevina neljänä vuotena yhteensä 370 000 euroa. Ensimmäinen info- ja keskustelutilaisuus Merimaskun rannan kehittämisestä pidetään 13. marraskuuta, jolloin kiinteistöpäällikkö Pekka Alm ja kaupunginarkkitehti Oscu Uurasmaa alustavat rannan myytävien kiinteistöjen tilanteesta, rannan kehittämismahdollisuuksista ja Merimaskun kokoontumistiloista.

Rymättylän uuden paloaseman suunnittelu alkaa ensi vuonna.

– Valmistelussa tarkentuu aikataulu, mikä olisi sopiva vuosi mahdollisen uuden paloaseman rakentamisen käynnistämiselle, Naantalin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Tuuna kertoo.

– Toivon, että siinä vaiheessa kun paloasemasta pystytään tekemään päätöksiä, otetaan ensivastetoiminnan sujuvuutta edellyttävät päivitetyt tilat huomioon, Naantalin kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Sirpa Hagsberg (SDP) kommentoi.

Katariina Mäkinen-Önsoy