Merimasku starttaa joulunodotuksen 24.11.

Joulu saapuu Merimaskuun tänäkin vuonna. Kuva: Marika Lineri.

NAANTALI. Merimaskun maamiesseurantalolla järjestetään lauantaina 24. marraskuuta kello 11–15 jo perinteeksi muodostunut Joulu saapuu Merimaskuun -tapahtuma. Joulunajan käynnistävässä tilaisuudessa on luvassa muun muassa jouluista askartelua, joulupukin vierailu kello 12 ja 14 sekä MLL Merimaskun yhdistyksen arpajaiset. Järjestäjänä toimii tuttuun tapaan merimaskulaisista yhdistyksistä koostuva Hynttyyt yhteen -porukka.

Myynnissä on muun muassa käsitöitä ja leivonnaisia.
– Valikoimassa on koristeita, villasukkia, piparkakkutaloja, kransseja, linnunpönttöjä, lyhtyjä, nukkekodin tavaroita ja muita miniatyyrejä. Ruokapuolella mukana on perinteisesti joululaatikoita, leipiä, tyrnituotteita ja hunajaa, kertoo
Kaija Roiha Merimasku-Seurasta.
– Kaikki tuotteet ovat paikallisia Merimaskusta ja muualta Naantalista. Joitakin myyjiä tulee myös lähiseudulta, Raisiosta ja Turusta, Roiha lisää.

Iso osa myyntipaikoista varattiin pian viime vuoden tapahtuman jälkeen.
– Varauksia on tullut niin paljon, että kaikki myyjät eivät enää mahdu sisälle. Tämänvuotisessa tapahtumassa on 25 myyjää sisällä ja kuusi ulkona. Talo on siis täynnä ja muutama on sitten jäänyt jonottamaan mahdollisia peruutuksia, Roiha toteaa.

Puffetista löytyy leivonnaisia, kahvia ja glögiä. Sään salliessa partiolippukunta Merimaskun Reimarit paistaa lättyjä ulkona.

Katariina Mäkinen-Önsoy