Eliittikisat kruunaavat Raision Sulkapalloilijoiden juhlavuoden

Kuva: Susanna Lehtojärvi.

Reilu vuosi sitten Raision Sulkapalloilijoissa (Rasu) alkoi innostunut uudistus- ja kehitystyö, kun Rasun johtokuntaan puheenjohtajaksi valittiin seuran historian 1. naispuheenjohtaja Susanna Lehtojärvi. Yksi Rasun isoimpia unelmia on ollut saada Eliittikisat järjestettäväkseen. Tästä toiveesta tulee totta lauantaina 1.–2.12.2018 järjestettävässä Rasun Eliittikisassa Jarkko Nieminen Areenalla.

Rasun Eliittikisat numeroina
2 ottelupäivää
219 pelaajaa
296 ottelua
27 luokkaa
41 sulkapalloseuraa ympäri Suomea

SULKAPALLO. Raision Sulkapalloilijat (Rasu) ry järjestää Jarkko Nieminen Areenalla, Turussa 1.–2. joulukuuta seurahistoriansa ensimmäiset Eliittikisat. Mukana niin Varsinais-Suomen sulkapallon parhaimmistoa kuin Suomen maajoukkueen edustajiakin. Rasun Eliittikisojen kilpailujohtajana toimii Miikka Nummelin ja ylituomarina Harri Nieminen.

Rasun 30-vuotisjuhlavuoden kruunaavien Eliittikisojen lauantaissa käydään Valio-, A-, B- ja C-luokkien alkuerät kello 9.30–19. Sunnuntaina puolestaan pelataan välierät, senioriluokat sekä tietysti Suomen huippujen finaalipelit kello 9.30–16.

Raision Sulkapalloilijat ry:n puheenjohtaja Susanna Lehtojärvi on innoissaan kisoista.

– Rasun johtokunta päätti reilu vuosi sitten, että nyt on aika saada Eliittikisat Raisioon. Rasu on aiemmin saanut järjestettäväkseen kansalliset kisat sekä Tähtikisat. Eliittikisat olivat aina menneet sivu suun muille alueen seuroille. Tähän päätettiin saada muutos. Koko Suomen kattavan kilpailukalenterin laatiminen on Sulkapalloliitolta melkoisen palapelin kokoamista ja alueellisten seurojen kanssa neuvottelua, Lehtojärvi sanoo. 

Eri tasoiset kisat eroavat siinä, että mitä korkeamman tason kisa, sitä enemmän pelaaja saa ranking-pisteitä voittamistaan peleistä. Näin saadaan luonnollisesti houkuteltua kilpailuihin kovemman tasoisia pelaajia. Eliittikisojen järjestäminen on seuralle siis imagokysymys. Kisojen järjestäminen on seuralle myös aina valtava vapaaehtoistyön yhteisponnistus. Muun muassa kaavioiden laatiminen ja aikataulutus on tarkkaa työtä, jossa pitää hallita niin kilpailusäännöt kuin pelaajien ranking-pisteet ja seuraedustukset.

Katsojilla on tilaisuuteen vapaa pääsy. Jollei pääse paikan päälle Jarkko Nieminen Areenalle, niin kisat striimataan myös osoitteeseen http://sulkapallo.tv

TSS