Uusi sähköautojen pikalatausasema avataan tänään K-Citymarket Länsikeskuksen yhteyteen

LÄNSI-TURKU. K-ryhmä avaa kuluvan syksyn aikana 10 ensimmäistä K-Lataus-verkostoon kuuluvaa sähköautojen latausasemaa K-kauppojen yhteyteen eri puolille Suomea. Ensimmäisten joukossa sähköautojaan pääsevät uusilla latauspisteillä lataamaan Turun K-Citymarket Länsikeskuksen asiakkaat, kun kaupan yhteydessä avataan tänään torstaina 25. lokakuuta K-ryhmän kolmas ja Turun seudun ensimmäinen uusi latausasema.

Sähköauton on voinut ladata K-Citymarket Länsikeskuksen yhteydessä tähän asti neljällä peruslatauspisteellä. Uudella latausasemalla on myös kaksi pikalatauspistettä, jotka parantavat merkittävästi latausmahdollisuuksia Turun ydinkeskustan pohjoispuolella. Latausasema sijaitsee hyvällä paikalla parkkihallissa Markulantien päässä. Osansa latauspisteen sähköstä tuottaa K-Citymarket Länsikeskuksen katolla toimiva Suomen suurimpiin kuuluva aurinkovoimala.

– Sähköautokanta kasvaa ja kaupan yhteydessä toimivat latauspisteet ovat tulevaisuudessa kiinteä osa monien suomalaisten arkea. Me K-ryhmässä haluamme olla mukana tässä työssä etupainotteisesti. Nykyisten latauspisteidemme käyttöaste on ollut tasaisessa kasvussa, ja uudet pikalatauspisteemme parantavat alueen latausmahdollisuuksia jo merkittävästi, sanoo K-Citymarket Länsikeskuksen kauppias Jukka Itkonen.

Syksyn aikana avattavat 10 latausasemaa ovat lähtölaukaus suurprojektille, sillä kokonaisuudessaan K-Latauksen verkosto kattaa vuoden 2019 lopussa lähes 400 sähköautojen latauspistettä yli 70 latausasemalla muodostaen merkittävän osan koko Suomen latauspisteverkostosta.

– Avaamalla sähköautojen latauspisteitä kauppojen yhteyteen eri puolille Suomea tuomme uuden ajan liikkumisen helposti asiakkaidemme ulottuville riippumatta siitä, missä he asuvat. Parhaimmillaan kaupan pihalla oleva latauspiste tarkoittaa sitä, ettei asiakas tarvitse muita latauspisteitä sähköautolleen, toteaa K-ryhmän autokaupan uusista liiketoiminnoista ja latausverkosta vastaava johtaja Heikki Ahdekivi.

K-Latauksen latausasemat tarjoavat asiakkaille kattavat mahdollisuudet erityyppisten sähköautojen lataamiseen. Peruslatauspisteellä voi ladata sähköautoaan tyypin 2 mukaisesta pistorasiasta, johon oman ajoneuvon latauskaapeli kytketään. Pikalatauslaitteista puolestaan löytyy sekä CCS Combo- ja CHAdeMo-latausliitin.