Tarja Jalonen aloittaa Kupittaan ja Wiklundin Sokos-hotellien johdossa 1.11.

”Tämä on kuin kotiin palaisi”

Original Sokos Hotel Kupittaan ja Original Sokos Hotel Wiklundin, hotellinjohtajana 1. marraskuuta aloittava Tarja Jalonen kuvailee itseään työorientoituneeksi henkilöksi, joka rentoutuu vähällä vapaa-ajallaan mielellään golfin parissa. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Turun Osuuskaupan uudiskohteen, keväällä 2020 valmistuvan Original Sokos Hotel Kupittaan, rakentaminen alkaa marraskuussa. Original Sokos Hotel Wiklund sen sijaan avataan uudistuneena alkukeväästä 2019.

MATKAILU. Raisiolainen Tarja Jalonen tarttuu innolla uuteen työhönsä Turun Osuuskaupassa (TOK). Hän toimii marraskuun alusta alkaen kahden TOK:n ylläpitämän hotellin, Original Sokos Hotel Kupittaan ja Original Sokos Hotel Wiklundin, hotellinjohtajana.

Jalonen on tehnyt Holiday Club Caribiassa 19-vuotisen monipuolisen uran hotellin, ravintolan sekä myynnin esimiestehtävissä.

– Caribiassa aloitin myynnin esimiehenä, minkä jälkeen pyöritin hotellin operatiivista toimintaa hotellipäällikön ominaisuudessa pitkään. Viimeisin tehtäväni siellä oli ravintolatoimenpäällikkönä, Jalonen sanoo.

– S-ryhmä on entuudestaan tuttu, sillä Caribia kuului ketjuun joitakin vuosia sitten. Siksi tämä on kuin kotiin palaisi, vaikka Holiday Clubkin on ollut ilmapiiriltään loistava paikka työskennellä. Joka päivä on ollut ilo mennä töihin, Jalonen lisää.

Se oli juuri työ, joka alun perin Jalosen toi Turkuun Haapavedeltä.

– Saavuin Jyväskylän kautta tänne vuonna 1992. Ensimmäinen työpaikkani oli Ruissalon kylpylä, ja sillä tiellä ollaan vieläkin, Jalonen toteaa hymyillen.

Kupittaan kasvukeskus

Turun seudun matkailun edistäminen on eräs Jalosen päämääristä.

– Tehtävää on valtavasti ja haasteita riittää, mutta olen siitä innoissani hyvin työorientoituneena persoonana, hän iloitsee.

Jalosen mukaan keväällä 2020 Kupittaan rautatieaseman ja Neon väliin aukeava Original Sokos Hotel Kupittaa tukee matkailua, joka suuntautuu yhä enemmän Kupittaan alueelle.

– Se on yksi Turun tärkeistä kasvukeskuksista Turku Science Parkeineen, yliopistoneineen ja liikuntamahdollisuuksineen. Alueella on kysyntää hotellitoiminnalle, jonka nyt S-ryhmä sinne uutena vie. Saavutettavuus on huipputasoa, sillä hotellista on suora kulkuyhteys rautatieasemalle ja moottoritiekin on aivan vieressä, hän kertoo.

– On mielenkiintoista olla mukana kehittämässä seudun elinvoimaisuutta matkailu- ja kongressikohteena, hän jatkaa.

Kupittaan Sokos-hotellin perustustyöt ovat edenneet aikataulun mukaan, ja varsinainen rakentaminen pääsee alkuun marraskuussa. Yhdeksänkerroksiseen hotelliin tulee yhteensä 196 huonetta, mikä tarkoittaa majoitustiloja lähes 500 hengelle.
– Palvelutarjonnassa on muun muassa ravintola- ja saunatiloja. Alueen kokoustilatarjonta sen sijaan palvelee tapaamisjärjestelyissä, esittelee Jalonen.

Uniikki yhdistelmä

Jalonen luonnehtii City Börsistä Original Sokos Hotel Wiklundiksi uudistuksen myötä muuttuvaa hotellia uniikiksi elämyskeskukseksi. Huonemäärältään lähes puolella laajentuva hotelli aukeaa uudistuneena alkukeväästä.

– Hiljalleen etenevän remontin ensimmäinen osuus valmistui tässä kuussa, kun Coffee House avasi Wiklundin pääsisäänkäynnin tuntumassa, ensimmäisessä kerroksessa. Coffee House Wiklund tulee hotellin avautuessa toimimaan samalla hotellin aulabaarina, sillä hotellivieraiden vastaanottotiski tulee sijoittumaan samaan tilaan kahvilan kanssa, hän toteaa.

– Kaiken kaikkiaan Wiklundin konsepti on uniikki Suomen mittakaavassa. Täällä yhdistyvät hotellin palvelut, shoppailu ja kulinaariset nautinnot, joita tarjoilevat Coffee Housen lisäksi vielä rakenteilla olevat ravintolat Trattoria, Venn ja Rapido sekä kattoterassibaari, hän lisää.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Kupittaan hotellityömaa etenee aikataulussa

Original Sokos Hotel Kupittaa -hotellihankkeen pääurakoitsijana toimii YIT Rakennus Oy.

– Väliaikaiset kulkujärjestelyt on nyt saatu tehtyä ja työmaalla tehdään parhaillaan valmistelevia rakennustöitä. Rakennustyöt etenevät aikataulussa ja varsinaiset teräsrungon asennustyöt on tarkoitus käynnistää vielä syksyn aikana, projektipäällikkö Petteri Laine YIT Rakennus Oy:stä kertoo.

– Kupittaan hotellihanke on yksi Turun yksikkömme suurimmista käynnissä olevista hankkeista tällä hetkellä, lisää Laine.

Hankkeen kokonaisinvestointi on yhteensä yli 30 miljoonaa euroa. Kiinteistön omistajaksi tulee turkulainen sijoitusyhtiö Rausanne Oy.

Pääurakoitsijan lisäksi hotellihankkeessa paiskivat töitä Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy pääsuunnittelijan ja Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen Oy sisustussuunnittelijan ominaisuudessa. Bistro Ellin ja aulatilojen suunnittelusta vastaan sen sijaan Kudos Dsign Oy.

Katariina Mäkinen-Önsoy