Kuninkojalle Ikeaa vastapäätä avattavassa HopLopissa on viittä vaille valmista. Henkilökunta aloitti rakentamisen jälkeisen siivouksen ja viimeistelyn maanantaina ja valmista tulee 14.11. mennessä. Silloin vietetään Suomen suurimman HopLopin avajaisia.

RAISIO. Liikuntaseikkailupuisto HopLop tekee paluun Raisioon muutaman vuoden tauon jälkeen. Raisioon avattiin aikanaan vuonna 2007 Suomen toinen HopLop, joka oli toiminnassa vuoteen 2011 asti. Sen jälkeen HopLopissa on päästy tällä seudulla leikkimään Piispanristillä vuoteen 2015 asti, ja viimeiset kolme vuotta HopLop on toiminut Länsikeskuksen Prisman talossa.

Länsikeskuksen puisto meni kiinni viime sunnuntaina ja sen jälkeen henkilökunta siirtyi Raisioon viimeistelemään puistoa ensi viikon avajaisia varten. Kello 11–14 vietetään omat avajaiset syöpälapsille, jotka pääsevät täysin puhtaaseen puistoon ja sen jälkeen ovet ovat avoinna kaikille.

– Täällä on koko avajaisviikon ajan viidakon eläimiä leikittämässä lapsia. Lisäksi on tulossa seikkailurata, jossa lapset saavat etsiä vihjeiden perusteella rasteja. Ja bingo tulee myös, kertoo puistonjohtaja, lietolainen Kaisa Niemi, joka on työskennellyt HopLopilla jo 12 vuotta.

Raision HopLopissa on 4000 neliötä. Leikkimään mahtuu samaan aikaan 600 ihmistä. Puisto on kolmanneksen suurempi kuin edeltäjänsä Länsikeskuksessa, joten vakiokävijöillekin riittää paljon uutta koettavaa.

– Kannattaa varata muutama tunti, kun tulee ensimmäisen kerran. Uuden näin ison puiston kiertämiseen kuluu vähintään kaksi tuntia. Mutta puuhaa riittää kyllä varmasti vaikka koko päiväksi. Välillä voi syödä ravintolassa ja jatkaa taas leikkejä, Niemi vinkkaa.

Ravintolaankin on tulossa uusi menu. Kotiruuan lisäksi tarjolla on muun muassa hamppareita, salaatteja ja vartaita. Myös kasvissyöjät on huomioitu.

Paljon parannusta

Synttärihuoneita on moninkertainen määrä vanhaan nähden; prinsessa-, merirosvo-, disco- tai avaruusseikkailuteemoilla.

Parannusta edelliseen on tullut muun muassa trampoliineihin, joiden määrä on kolminkertaistunut. Samoin synttärihuoneita on nyt moninkertainen määrä; prinsessa-, merirosvo-, disco- tai avaruusseikkailuteemoilla. Autorata on entistä suurempi, ja Länsikeskuksesta tuttu puolikas tulivuori on korvattu kokonaisella ja huomattavasti korkeammalla.

– Tämä on mahtava! Ja kokemusta tehostetaan vielä purkautuvan tulivuoren ääniefekteillä. Efektit ovat muutenkin isossa osassa leikkikokemusta. Äänillä ja valoilla saadaan tehtyä vaikka mitä, Niemi innostuu.

Kokonaan uusia ovat kauan kaivattu vesipuistoista tuttu donitsiliuku sekä Espoon ja Ruoholahden HopLopeissa ihastuttanut backjump, eli trampoliini, josta hypätään ilmapatjalle.

– Täällä hiki virtaa varmasti. Monet tulevat tänne ihan kunnon urheiluvaatteissa. Jumppatossut tai sisäkengät voi laittaa, mutta vähintään sukat täytyy olla jalassa hygienia- ja turvallisuussyistä, Niemi ohjeistaa.

Aikuiset mukaan leikkimään

Puistonjohtaja Kaisa Niemi kehottaa varaamaan ensimmäiselle käynnille muutaman tunnin aikaa. Uuden ison puiston kiertämiseen kuluu helposti vähintään kaksi tuntia.

Alle viisivuotiaille on tehty ikioma alue, mutta muihinkin leikkiävälineisiin perheen pienimmät saavat toki mennä – aikuisen kanssa.

– Meidän moduulikorkeus on nyt sen verran suurempi, että aikuisen on helpompi liikkua siellä. Kannustamme yhdessä liikkumiseen ja siihen, että aikuinenkin uskaltaisi pitää hauskaa. Näin isossa puistossa meidän on helppo järjestää myös aikuisille tyky-päiviä ja omaa ohjelmaa ilman lapsia, Niemi mainostaa.

Lasten kanssa aikuinen pääsee leikkimään maksutta. Ja kun virta loppuu kesken, on puiston alueelle tehty useampia eri levähdyspaikkoja.

HopLopissa on parisenkymmentä työntekijää. Uudet on syksyn mittaan koulutettu Länsikeskuksessa, joten Raision avajaisissa vastassa on jo ammattitaitoinen porukka. Yhteensä Suomessa on 21 HopLopia.

Ampuma-alue on saanut värityksensä aavikosta. Kiipeily taas tapahtuu ”viidakon” puolella. Liukumäkiä löytyy ”vesistöistä”.

Janica Vilen