Raision kouluihin ja päiväkoteihin omat eväät mukaan lakon aikana

RAISIO. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n lakko 22.–23. lokakuuta aiheuttaa toteutuessaan muutoksia Raision kaupungin palveluihin. Lakko kohdistuu siivoukseen, kiinteistöhuoltoon, ruokapalveluun sekä liikuntapaikkojen hoitoon.

Koulut ja päiväkodit ovat avoinna. Vanhempia kehotetaan pakkaamaan lapsille eväät mukaan. Koulujen ja päiväkotien tiloissa ei ole eväiden kylmäsäilytys- tai lämmitysmahdollisuutta. Koteihin tiedotetaan asiasta erikseen.

Uintikeskus Ulpukka, Kerttulan liikuntahalli ja jäähalli ovat yleisöltä suljettuna. Muitakaan liikuntapaikkoja ei hoideta. Myös kaupungintalon henkilöstöravintola Elaus on suljettu.

Lakko ei koske terveysasemaa, sairaalaa, kotipalvelua, vanhusten hoivaa ja kehitysvammahuoltoa. Lisäksi kirjasto ja nuorisotilat pidetään avoinna normaaliin tapaan.

Lakossa on yli 10 000 JHL:n jäsentä. Liitto lähtee poliittiseen työtaisteluun, koska hallitus on heikentämässä työntekijän asemaa. Hallitus haluaa helpottaa irtisanomista yrityksissä, joissa on töissä korkeintaan 10 henkeä.

JHL on listannut kaikki Varsinais-Suomen työtaistelukohteet täällä. Tarkemmat toimipistekohtaiset ohjeet saa suoraan kouluista ja päiväkodeista, joita lakko koskee.