Raision Keskusta esittää Jukka Rantalaa Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajaksi

RAISIO. Keskustan Raision kunnallisjärjestö esittää yksimielisesti liiketoimintajohtaja ja yrittäjä Jukka Rantalaa Keskustan Varsinais-Suomen piirin uudeksi puheenjohtajaksi.

– Nyt on oikea hetki ottaa haaste vastaan ja lähteä tavoittelemaan piirin puheenjohtajuutta. Olen nyt saanut hankkia politiikan oppia niin Raision kaupunginvaltuutettuna kuin eduskuntavaaliehdokkaana edellisissä eduskuntavaaleissa 2015, Rantala kommentoi.

Yksityisellä terveydenhuoltoalalla yrittäjänä työskentelevä Rantala toimii Raision kaupunginvaltuutettuna, sosiaali- ja terveyslautakunnan ja taloustyöryhmän jäsenenä sekä Varsinais-Suomen maakuntahallituksen varajäsenenä. Muina luottamustehtävinä on muun muassa Suomen Uimaopetus -ja Hengenpelastusliiton puheenjohtajuus.

– Minusta näin upea kansanliike tarvitsee puheenjohtajaehdokkaaksi enemmän kuin yhden henkilön. Se jos mikä, on demokratiaa, että jäsenet pääsevät äänestämään piirin puheenjohtajasta, toteaa Rantala.

Rantala linjaa tulevaisuuden haasteiksi saada äänestäjät aktiivisesti liikkeelle tuleviin neljiin vaaleihin ja on huolissaan järjestöaktiivien jaksamisesta.

– Haluan erityisesti vahvistaa keskustan asemaa maakunnan kaupungeissa ja lisätä yhteistyötä sekä verkostoitumista eri sidosryhmien ja toisten puolueiden kanssa, hän lisää.

Piirin nykyinen puheenjohtaja, somerolainen Jani Kurvinen on ilmoittanut luopuvansa tehtävästä. Uusi puheenjohtajisto vuodelle 2019 valitaan piirin syyskokouksessa Taivassalossa  17.11.2018.