Raisiolainen Mr. Finland Aleksi Jorila reissaa rapakon taakse

Manhattan ja mallitoimistot kutsuvat

Kuvat: Fashion Team Model Management.

Suomen komeimmaksi valittu, raisiolainen Aleksi Jorila, tähtää kansainvälisiin kuvioihin. Tällä hetkellä hän on matkalla New Yorkiin, jossa ohjelmassa on muun muassa portfolion täydennystä ja mallitoimistoissa vierailua. 

RAISIO. Vuoden alussa Mr. Finlandiksi valittu Aleksi Jorila matkustaa keskiviikkona 24. lokakuuta New Yorkiin. Raisiossa asuva Jorila on innoissaan palkintomatkastaan:

– Nyt täytyy olla nöyrin mielin, jo matka rapakon taakse on itsessään upea juttu. En ole koskaan aiemmin käynyt New Yorkissa, puhumattakaan että olisin vieraillut kansainvälisissä mallitoimistoissa, Jorila sanoo.

Jorila kertoo, että vajaan viikon mittaisella matkalla puolet ajasta menee työkuvioissa ja puolet lomaillessa.

– Kuvaamme portfoliokuvia ympäri Manhattania ja tutustumme nähtävyyksiin. Ohjelma tarkentuu matkan edetessä.

Aleksi Jorila.

Paikallisena kontaktina paikan päällä Jorilalla on Miss Suomi -kisoissa menestynyt Krista Lanning.

– Se on hienoa, että löytyy sisäpiiriläinen, joka helpottaa huomattavasti tutustumista alan vaikuttajiin siellä, Jorila lisää.

Jorila kutsuu reissua pintaraapaisuksi kansainväliseen mallielämään. Harvassa ovat suomalaiset miesmallit, jotka olisivat onnistuneet luomaan kansainvälisen uran, tai ylipäätään hakeutuneet työnhakuun maailmalle.

Kansainväliset mallinmitat 190-senttisellä hoikalla ja atleettisella olemuksellaan täyttävällä Jorilalla on mahdollisuuksia.

– Se on aina kiinni sopimuksesta, jos vaikka sellainen tulee eteen, josta on vaikea kieltäytyä. Tällä hetkellä työt sitovat minut Suomeen, mutta ei sitä ikinä tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Mallisopimukset vaativat yleensä asumista siinä maassa, jossa työskentelee. Toki joitain mallikeikkoja voisi ottaa kesälle vaikka heti, Jorila toteaa.

Valinta Mr. Finlandiksi on tuonut tullessaan Jorilan toivomia mallintöitä.

– Kevät oli kiireistä aikaa erilaisiin edustustehtäviin osallistuessa. Kesällä sitten pääsin turkulaisen mallitoimiston Fashion Team Model Managementin listoille. Siitä lähtien olen saanut tehdä sitä mitä rakastan, muotinäytöksiä ja studiokuvauksia. Viime kuussa olin lisäksi tuomaroimassa Miss Salo -kilpailuja, Jorila jatkaa.

Menneiden 30 vuoden aikana Mr. Finland -kisan palkintomatkat ovat suuntautuneet eri paikkoihin.

– Organisaatiolla on palkintomatkakohteissa varmasti sellainen ajatus, että missä päin kullakin voittajalla on parhaimmat mahdollisuudet lyödä läpi, niin sinne lähdetään tutustumaan ja tekemään kasvoja tunnetuksi, Jorila miettii.

Katariina Mäkinen-Önsoy