Loimulla edessä kahden kotiottelun viikonloppu

LENTOPALLO. Viime viikonloppuna voittotilinsä kahdella puhtaalla kolmen pisteen voitolla 60-vuotisjuhlien lisäksi korkannut Raision Loimu jatkaa voittojen jahtaamista tulevana viikonloppuna kahdella kotiottelulla. Vastustajat tarjoavat hyvän haasteen, sillä vastaan asettuvat sarjataulukon kärkikaksikoksi noussut parivaljakko Oulusta ja Kuopiosta. Oululainen Etta saapuu Raisioon perjantaina ja kovalla pöhinällä Mestaruusliiga-kartalle täksi kaudeksi tullut Sampon ja Lekan savolainen fuusioseura Savo Volley sunnuntaina.

Lentopallon Mestaruusliigan sarjataulukko on jälleen haastava luettava, kun joukkueilla on pelejä pelattuna hyvin erilainen määrä jo alkukaudesta. Loimu löytyy tällä hetkellä sarjataulukosta sijalta kuusi, mutta kaksi pistettä yläpuolella oleva Tiikerit on pelannut jo kaksi ottelua enemmän kuin Loimu. Perjantain vastustaja Etta johtaa tällä hetkellä Mestaruusliigaa. Oululaiset ovat pelanneet kuitenkin kaksi ottelua enemmän kuin toisena oleva Loimun sunnuntain vastustaja Savo Volley. Loimun ja Ettan pelattujen otteluiden ero on peräti kolme ottelua.

Loimun joukkue pääsee hyvistä asetelmista haastamaan kärkikaksikkoa, sillä joukkueen peli on asettunut hyvin aloilleen viime otteluissa. Ainoastaan pitkäaikaistoipilas Verneri Vetriö puuttuu kokoonpanosta. Ettan joukkue on lentopallon seuraajille jo pääosin tuttu, sillä joukkueen runko on pysynyt jo muutaman kauden ajan samana. Joukkue on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta höystettynä kaikkensa peliin laittavalla valmentajalla. Olli Kuoksa on tehnyt jo pitkään hyvää työtä Ettan peräsimessä.

Sampon ja Leka Volleyn yhdistymisen seurauksena syntynyt Savo Volley hankki kesällä riveihinsä emoseuroista tuttujen pelaajien lisäksi muutaman maajoukkuetasoisen kalan. Antti Siltaja ja Lelu Ojansivu tuovat valtavan määrän kokemusta ja johtajuutta joukkueeseen, mutta molemmilla on myös historian saatossa ollut tiettyjä haasteita sairastuvalta poispysymisen kanssa. Nuoruutta joukkueessa edustavat nuorten maajoukkuepelaajat Jere Heiskanen ja Fedor Ivanov, jotka ovat saaneet viime otteluissa hyvin vastuuta valmentaja Jukka Tuoviselta. Ivanovin Sergei-isä oli vuonna 1997 voittamassa Suomen mestaruutta Loimun paidassa, mutta vasta kolme vuotta sen jälkeen syntynyt Fedor ei ole sitä Kerttulan tunnelmaa ja mestaruusjuhlia kokenut kuin VHS-nauhalta. Yksi Savon mielenkiintoisimmista pelaajista kotimaisten tähtien lisäksi on LähiTapiolan pistekisaa johtava japanislaislibero Taichi Kawaguchi.