Loimu kaatoi viikonloppuna Ettan ja Savo Volleyn

Loimu sai lisää riemun aiheita voitettuaan Vantaa Ducksin suoraan kolmessa erässä. Kuva: Tuomas Pelto/arkisto.

Kahden ottelun voittoputkeen toissa viikonloppuna päässyt Raision Loimu jatkoi voittojen siivittämällä tiellä myös viime viikonlopun. Perjantaina kotipelissä kaatui Etta ja sunnuntaina Savo Volley. Voittojen myötä Loimu nousi lentopallon mestaruusliigan sarjataulukossa viidenneksi. 

LENTOPALLO. Perjantaina Loimu sai Kerttulan liikuntahalliin Raisioon vastustajakseen Ettan Oulusta, jolla oli päällä viiden ottelun voittoputki. Sarjan kärkeen noussut Etta ei kuitenkaan mahtanut hyvin pelissä mukana eläneen kotiyleisön edessä hurmioituneelle Loimulle ja Samuli Kaislasalolle mitään, vaan Loimu venytti voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi ja katkaisi samalla oululaisten putken. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 3–1 (25–22, 18–25, 25–21, 25–19).

Ottelun avauserä oli Loimun hallintaa alusta lähtien. Etta sortui lukuisiin virheisiin ja helpotti niillä isäntien pelaamista. Valmentaja Olli Kuoksan hakkurivaihto piristi hetkellisesti Ettaa ja vieraat nousivatkin tasoihin tilanteeseen 14–14 Antti Ronkaisen ässäsyötöllä. Loimu nousi kuitenkin nopeasti takaisin kuskin paikalle ja piti paikkansa erän loppuun asti. Avauserän erikoisuuksia oli se, että kotijoukkueen maajoukkuehakkuri Samuli Kaislasalo teki avauspisteensä vasta 31. pallorallin päätteeksi.

Toinen erä alkoi siitä, mihin ensimmäinen loppui, eli Kuoksan protestoiintiin päätuomari Ari Rinteen käsittelylinjasta. Kuoksa saikin katsella keltaista korttia heti toisen erän ensimmäisen pallorallin jälkeen. Etta oli toisen erän herra ja hidalgo. Vieraiden parantunut syöttöpeli vaikeutti Loimun peliä kaksi erää pyörittäneen Tomi Saarisen työskentelyä. Vahvan syöttöpelaamisen lisäksi vaihdosta irti päästetty Jokela oli toisen erän hahmoja. Ratkaisun makua oli ilmassa viimeistään siinä vaiheessa, kun Antti Ronkainen pommitti ässäsyötöllään Loimun Ossi Rumpusen vaihtoon. Kapteenin korvasi viime viikonloppuna pistetilinsä Mestaruusliigassa avannut Väinö Rahko.

Kolmannesta erästä muodostui ottelun kiihkein ja samalla se oli myös kotivoiton kulminaatiopiste. Pelin intensiteetti nousi uudelle tasolle niin kentällä kuin sen laidallakin, kun myös valmentajien välillä alkoi kipinät ja kommentit lentämään. Loimun passarin paikan otti Kasper Vuorinen ja hän sai yhteyden hakkuri Samuli Kaislasalon kanssa toimimaan. Erä oli edennyt vasta tilanteeseen 10–8, kun Kuoksa oli kuluttanut jo molemmat aikalisänsä. Se ei kuitenkaan estellyt valmentajavelhoa anelemasta verkkotuomarilta kolmatta aikalisää myöhemmin erän aikana. Voiton mahdollisuuden Ettalle tarjosi erinomaisesti toiminut vastaanotto, mutta muilla osa-alueilla Loimu jyräsi vieraita vahvemmin. Loimun tilanne näytti haastavalta, kun Christophe Achten joutui käyttämään aikalisän tilanteessa 17–20. Passarivaihto oli jälleen merkittävässä roolissa erävoiton kannalta, kun kentälle takaisin päässyt Saarinen torjui Ronkaisen tyylikkäästi. Heti perään Pablo Guzman nappasi niin ikään torjuntapisteen ja Samuli Kaislasalo pamautti ässän parkettiin ja tilanne olikin jo 23–20. Erä päättyi Viktor Lindbergin torjuttua passari Niko Haapakosken peipin.

Sellaista se on, että valmentajilla kipinät lentelee välillä. Sitten halataan nätisti aina kun peli loppuu. Toivottavasti yleisö viihtyi, kommentoi Kuoksa taistelun tauottua.

Neljäs erä jäi ottelun viimeiseksi ja siitä kuuluu isoin ansio Kaislasalolle, joka teki yli puolet joukkueensa pisteistä kirjattuaan 13 merkintää pistesarakkeeseen. Etta ei pystynyt vastaamaan muiden säestämään Kaislasalon hirmuvireeseen, vaikka Kuoksa haki rytmimuutosta passaria ja hakkuria vaihtamalla.

Kaksi ensimmäistä erää pelattiin vähän käsijarru päällä ja syöttö oli heikohkoa. kahteen viimeiseen erään saatiin mukavasti side-outin tehoa parannettua ja päästiin ihan mukaviin lukemiin. Kolmannen erän lopussa Samuli Kaislasalo otti koko joukkueen reppuselkään. Puolustuksen jälkeinen hyökkäys oli tänään erityisen hyvää, kertoi Loimun apuvalmentaja Ari-Heikki Kulmala.

Ottelun paras pistemies oli Kaislasalo, joka teki 27 pistettä tehoin + 18. Toiseksi tehokkain oli Viktor Lindberg 16pisteellän. Ettan puolelta parhaiten onnistuivat 19 pistettä tehnyt hakkuri Joonas Jokela ja 14 pistettä vähin virhein tehnyt Markus Väisänen.

Loppua kohden pelattiin niin kuin on nyt harjoiteltu, eli hyvällä tasolla ja vähillä virheillä, päätti ottelun ehdoton hahmo Samuli Kaislasalo.

Sunnuntaina kaatui Savo Volley

Sunnuntaina Loimu voitti kotonaan Savo Volleyn lukemin 3–2. Kuva: Tuomas Pelto.

Raision Loimu venytti voittoputkensa lentopallon Mestaruusliigassa jo neljän ottelun mittaiseksi, kun se kukisti Savo Volleyn 3–2 (24–26, 25–15, 18–25, 25–21, 15–11) sunnuntaina Raisiossa. Savo Volleylla oli ennen ottelua plakkarissaan vain kolme erätappiota Ettalle. Muut viisi otteluaan savolaiset olivat voittaneet puhtaasti 3–0.

Savo Volley lähti otteluun viime peleistä tutulla kokoonpanolla, jossa oli nuorta voimaa tuomassa passari Fedor Ivanov ja yleispelaajana Jere Heiskanen. Ottelun avauserä alkoi loimulaisittain lupaavasti, mutta Jukka Tuovisen aikalisä tilanteessa 16–12 herätti vieraat pelaamaan ja Savo nousikin jo tasoihin Jukka Lehtosen ässällä tilanteessa 19–19. Erän aikana Tuovinen vaihtoi kokemusta kentälle, kun yleispelaajat Antti Siltala ja Miro Määttänen pääsivät kentälle. Savo pääsi ensimmäisenä syöttämään eräpalloa, kun Siltala painoi pallon Loimun torjunnan käsistä rajojen ulkopuolelle. Ensimmäinen eräpallo ei tuonut ratkaisua, mutta toinen toi, kun Loimun Pablo Guzman kikkaili keskihyökkäyksen verkkoon.

Toinen erä oli Loimun näytöstä, joka päättyi tylyihin lukemiin Samuli Kaislasalon ässäsyötöllä. Väinö Rahko ja Karri Sihvonen pääsivät erän aikana vaihdosta mukaan peliin. Ottelu aaltoili voimasuhteiden osalta koko illan ja pitkän erätauon jälkeinen kolmas erä olikin jälleen vieraiden heiniä melko selvin lukemin. Kolmannen erän lopussa Oskari Keskinen korvasi Samuli Kaislasalon Loimun hakkurin paikalla. Neljännen erän alku oli jälleen Loimun hallintaa ja Tuovinen kutsui joukkonsa aikalisälle tilanteessa 13–7. Savo näytti pääsevän mukaan taisteluun erävoitosta, kun Aleksi Kaatrasalo torjui Samuli Kaislasalon iskun kiinni nappaamalla tilanteeksi jo 19–16. Isännät eivät kuitenkaan antaneet periksi, vaan siirsivät ottelun ratkaisun viidenteen erään.

Kysyin kahden erän jälkeen Viktor Lindbergiltä onko hän lyönyt tänään ollenkaan. Hyvä että hän heräsi pelaamaan kolmannesta erästä alkaen. Hän oli tärkeimpiä pelaajiamme tänään, kehui Loimun Christophe Achten.

Ratkaisevan viidennen erän alku ei luvannut Loimulle hyvää. Christophe Achtenin aikalisä tilanteessa 0–3 herätti kuitenkin oranssipaidat ja pian oltiinkin tasatilanteessa 3–3. Erän puolivälissä Loimu nousi ensi kertaa johtoasemaan, kun Samuli Kaislasalo rullasi ässän kenttään ja tilanteeksi 7–6. Tämän jälkeen Loimu piti johtopaikan itselleen eikä edes Savon aikalisä tilanteessa 12–9 auttanut enää kääntämään ottelun kulkua. Loimun kolmas ottelupallo päätti taistelun ja aloitti raisiolaisjuhlat, kun Jukka Lehtosen aloitussyöttö leijaili ylitakarajan.

Neljä voittoa putkeen, olen tyytyväinen tästä voitosta. Niinhän sitä sanotaan että kova työ palkintaan. Kolmannessa erässä pelaajani näyttivät vähän väsyneiltä, kun oli neljäs peli kymmeneen päivään. Sanoin heille että voimme huilata vaikka koko viikon, mutta tänään pitää laittaa aivan kaikki peliin. Aloimme neljännessä erässä käyttämään paremmin nelospaikkaamme ja se oli neljännen ja viidennen erän voiton avain, kommentoi Christophe Achten.

Savo Volley pyöritti ottelussa runsasta vaihtorulettia, kun Tuovinen haki toimivinta kokoonpanoa. Vaihdosta tulleet Antti Siltala, Miro Määttänen ja Petteri Penttinen piristivätkin ajoittain Savon peliä. Loimun vaihdot rajoittuivat enimmäkseen viime otteluiden tapaan passarivaihtoihin, mutta myös nuoret lupaukset Väinö Rahko ja Oskari Keskinen pääsivät tositoimiin. Ottelun paras pistemies oli Samuli Kaislasalo 23 pisteellään. Kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi valittu Viktor Lindberg tuki hyvin 19 pisteellä. Savo Volleyn hakkuri Eetu Häyrinen teki 17, vaihdosta irti päässyt yleispelaaja Miro Määttänen 16 ja keskitorjuja Aleksi Kaatrasalo 13 pistettä.