Kodinostajat pääsivät Pappilanmäen harjannostajaisiin

Pappilanmäki on noussut harjakorkeuteensa Kirkkoväärtinkujalla. Taloon rakentuu sekä yksiöitä, kaksioita että kolmioita.

Hartela piti Raision Pappilanmäen uuden kerrostalon kohdalla harjannostajaiset hieman poikkeavalla tavalla: paikalle oli kutsuttu osakkeen jo lunastaneet asunnon odottajat. Tilaisuus sai paljon kiitosta ja veti ravintola Martinhovin täyteen viimeistä istumapaikkaa myöten. 

RAISIO. Raision keskusta-alueelle Pappilanmäelle rakennettavista uusista kolmesta kerrostalosta ensimmäinen on saavuttanut harjakorkeutensa. Tämän vuoksi viime viikon torstaina 11. lokakuuta osakkeenomistajat pääsivät katsomaan asuntojaan ja viettämään harjannostajaisia. Lämminhenkinen tunnelma, perinteinen hernekeitto ja Taikuri Raksamies toivat yhteen rakennuttajan, rakennustyön tekijät ja he, joille taloa rakennetaan. 

– Vähän malttamatonta on odottaa omaa asuntoaan. Tuli tänään tyttären kanssa jo kalustettua tämä, naurahtaa kotiaan tyttärensä kanssa katsomassa ollut Pirkko Saanio 

Saanion mielestä on kiva päästä mukaan harjannostajaisiin. Hän ei ole aiemmin moisissa ollut. Samalla pääsee katsomaan uutta asuntoaan sisäpuoleltakin.  

– Olen käynyt polkupyörälläni pitkin kesää katsomassa tätä taloa ulkopuolelta. Mielenkiintoinen odotusvaihe kestää vielä ensi vappuun. Mukavaa tietysti, kun uuteen taloon on itse saanut päättää kaakelit, lattia- ja keittiöpinnat sekä astianpesukoneen. Osakkeesta tulee itseni näköinen, Saanio kertoo. 

Pappilanmäen kiinnostus oli suurta 

Hartelan Länsi-Suomen aluejohtaja Matti Keitilä kertoo kohteen kiinnostuksen olleen suuri. Uutta osakekerrostaloa rakennettaessa kartoitetaan aina kohteen myyntipotentiaalia ennen töiden aloitusta. 

– Ennakkomarkkinointi aloitetaan ennen kuin rakennuspäätös on tehty. Tässä kohteessa ennakkoon vaadittava kiinnostus täyttyi pikaisesti ja lähtö (rakentamiseen) oli todella nopea. Tällä hetkellä 37 asunnosta 32 on myyty, Matti Keitilä avaa Pappilanmäen tilannetta. 

Kohteen vastaava työnjohtaja Tuomas Piipponen kertoo puolestaan rakentamisen aikataulusta: 

– Työt alkoivat vuosi sitten syksyllä maanrakennustöillä ja louhinnalla. Tämän jälkeen teimme perustukset ja aloimme valaa runkoa. Nyt olemme saavuttaneet harjakorkeuden, ja pääsemme keskittymään käytännössä sisätöihin. Edessä on vielä muun muassa tasoitetöitä, kalusteasennuksia ja laatoituksia. Olemme hyvin aikataulussamme, ja kohteen luovutus on huhtikuun lopussa 2019. 

– Asunnon laadun puolesta voisin ehdottomasti itsekin asua tässä, Piipponen vakuuttaa. 

Sijainti yhdyskuntarakenteiden keskiössä 

Pappilanmäen kaavassa kerrostaloja rakennetaan kolme kappaletta. Vanhat rakennukset Raisiontien varrella puretaan alta pois, pois lukien yksi Raision ensimmäisistä kerrostaloista, joka saa jäädä tuomaan perinteikästä ilmettä asuinalueelle. 

– Tämän ensimmäisen talon yhteydessä rakennetaan osa kolmen kaavassa olevan talon yhteisestä autohallista, Keitilä kertoo suunnitelmista. 

Sijainniltaan Raisiontien varsi on eittämättä yksi kaupungin parhaista. Julkinen liikenne kulkee vieressä, keskustan alueen näkee omalta parvekkeelta, eikä Varsinais-Suomen suurimpana kauppakeskuksena itseään mainostava Mylly ole kuin reilun parin kilometrin päässä. 

– En usko tässä kohteessa asuvien tarvitsevan omaa autoa, koska kaikki palvelut ovat vieressä, ja julkisen liikenteen pysäkit ovat talon edessä. Kohde tukee hienosti olemassa olevia yhdyskuntarakenteita, Keitilä päättää. 

Mikko Seppälä