Saariston sadonkorjuujuhlia vietetään viikonloppuna

Sadonkorjuujuhlien päätapahtuma on lauantaina Nauvon torilla järjestettävät sadonkorjuumarkkinat.

PARAINEN. Saariston sadonkorjuujuhlat järjestetään perinteisesti syyskuun kolmantena viikonloppuna 14.–16. syyskuuta. Sadonkorjuujuhlien päätapahtuma, sadonkorjuumarkkinat, järjestetään Nauvon torilla lauantaina 15. syyskuuta kello 10–15, mutta ympäri läntisen Turunmaan saaristoa on ripoteltu lukuisia muita tapahtumia viikonlopun ajalle.

Tämän vuoden uutuus on perjantaista sunnuntaihin pidettävät Ravintolapäivät, joihin on houkuteltu mukaan ravintoloita kaikista Paraisten kaupunginosista. Ravintolapäivillä ravintolat laativat oman Sadonkorjuujuhlamenunsa, joka koostuu alkuruoasta, pääruoasta ja jälkiruoasta.

Ravintolapäivien ja sadonkorjuumarkkinoiden lisäksi Saariston sadonkorjuujuhlat tarjoavat kaikkien aikojen toiset kalan savustuksen SM-kisat Nauvon torilla lauantaina kello 14. Viime vuonna Calle Nyholm Kemiönsaaren Rosalasta voitti tiukan kilpailun.

Avoimet maatilat järjestetään Sadonkorjuujuhlien sunnuntaina kello 10–16. Kaikki osallistuvat Avoimet maatilat merkitään yhteiseen karttaan, jonka avulla vierailijat voivat kiertää saariston Avoimia maatiloja. Tarjolla on maaseutuhenkistä ohjelmaa ja myynnissä maatilojen omia tuotteita.

Lauantaina järjestetään kansallinen Osta tilalta -päivä, joten osa maatiloista järjestää kaksipäiväisen tapahtuman omalla tilallaan.

Tapahtumakokonaisuuden järjestää Paraisten kaupungin matkailuosasto yhdessä kaupungin Elinkeino-osaston ja KulTa-hankkeen kanssa.