Rymättylän lähiliikuntapaikka avattiin eilen

NAANTALI. Rymättylän koulun pihaan rakennettu lähiliikuntapaikka avattiin tiistaina 25. syyskuuta. Piha on kokenut todellisen muodonmuutoksen: parkkipaikka on saanut lähteä ja sen tilalle on tehty monitoimikenttä, jolla voi pelata vaikka tennistä, jalkapalloa tai sählyä. Lisäksi pihalla on muun muassa palloseinä, kiipeilyalue, kuntoiluun soveltuva portaikko ja metsän puolella bmx-rata pyöräkrossin harrastamiseen.

Lähiliikuntapaikka tulee olemaan koululaisten aktiivisessa käytössä koulupäivien aikana ja lisäksi se on avoin kaikille kuntalaisille.

– Aukioloaikoja ei ole rajattu mitenkään, eli koulupäivienkin aikana voi tulla liikkumaan, jos tilaa on, sanoo Naantalin talouspäällikkö Timo Saario.

Kentältä ei voi varata vuoroja. Pelaamaan pääsee aina kun on tilaa.

– Tarkoitus on saada ihmiset liikkumaan mahdollisimman matalalla kynnyksellä, selittää Saario.

Hankkeen kokonaisbudjetti oli 350 000 euroa. Osa kuluista katettiin veikkausvoittovaroilla, sillä hanke sai 105 000 euron avustuksen. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt vuonna 2018 yhteensä noin 41 miljoonaa euroa veikkausvoittovaroja kuntien liikuntapaikkarakentamiseen.

– Kohteiden kirjo on hyvin laaja, ja myös tämän vuoden tukikohteista löytyy muun muassa kaikenikäisten käytössä olevia lähiliikuntapaikkoja ja liikuntapuistoja, sekä huippu-urheilumme kannalta välttämättömiä harjoitus- ja kilpailuolosuhteita, sanoo Veikkauksen yhteyspäällikkö Tapio Imporanta.

Janica Vilen