Ruskolaisen Kari Hämäläisen tavoitteena SM-rallissa viiden kärki

Kuva: Hannu Rainamo.

RUSKO. Tulevan viikonlopun rallin SM-sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan kaksipäiväisenä Varsinais-Suomessa. Ralli alkaa perjantai-iltana Turun Metsämäen raviradalta, missä ajetaan 1,55 km pituinen yleisöerikoiskoe. Seuraavaksi reitti suuntautuu Liedon Saukonojan vaativalle kakkoserikoiskokeelle, joka on 14,7 km pitkä. Illan viimeinen erikoiskoe ennen yötaukoa on 5,27 km mittainen Juntola. Lauantaina ralli jatkuu viidellä erikoiskokeella ja päättyy maalijuhlallisuuksiin Salon Astrum-keskukseen klo 16:30. Kilpailukeskuksena toimii Paimion ajoharjoittelurata ja Neste Paimio.

Ralliin on ilmoittautunut kaikkiaan 100 kilpailijaparia. Ruskolainen Kari Hämäläinen starttaa ralliin numerolla 14 kartanlukijanaan Risto Pietiläinen. Naantalin Seudun Urheiluautoilijoita edustava Hämäläinen lähtee hakemaan kärkiaikoja.

Tavoitteena on ajaa ehjä ralli viiden kärkeen. Reitti on perjantain metsäosuuksiltaan tuttua. Lauantain erikoiskokeet vaikuttavat nopeilta ja ne lienevät nykyisille SM-kuljettajille tuntemattomilta. Perjantain nuotituksessa niiden todellinen luonne sitten selviää kilpailijoille, toteaa Hämäläinen.

Hämäläinen ja Pietiläinen kilpailevat Skoda R5 Fabia III Performansella, jonka uusi kori tuli tehtaalta syyskuun alussa. Uutta autoa on testattu ahkerasti kolmena päivänä – ja se vaikuttaa lupaavalta. Huippunopeutta löytyy 200 km/h. Suoraruiskutusmoottorista löytyy tehoa 205 kW ja maksimivääntöä 420 Nm.

SM-Ralli Turku on Hämäläiselle tuttu jo vuodesta 2013, jolloin hän ajoi SM1-luokassa kokonaiskilpailun viidenneksi. Vuonna 2014 sijoitus parani jo neljänneksi. Vuonna 2015 Turussa tuli keskeytys vaihdelaatikon rikkoutumisen vuoksi, jolloin sijoitus oli kuudes. Ralli 2016 alkoi käymisongelmilla jo ensimmäisellä erikoiskokeella, ja lopulta Hämäläinen jäi sijalle 12.

Timo Kutila